Witam,
mam problem z rejestracja w programie EZRC.
Po lekturze tego watku wiem ,ze trzeba to robic w IE.
Mam IE 10 i za Chiny ludowe nie moge przejsc przez rejestracje.
Czasem nawet nie moge po zaznaczeniu ,ze zgadzam sie na warunku licencyjne przejsc do nastepnego okienka gdyz pole " weiter" ( wybralem jez.niemiecki ) jest caly czas przygaszone.
Jak juz za ktoras proba uda mi sie je podswietlic i kliknac,nastepna strona gdzie wpisuje sie haslo i email tez nie reaguje.Pola w ktore mam wpisac te dane nie reaguja ani na kursor myszy ani na klawiature.
Mozecie cos poradzic? Trzeba cos w IE wylaczyc czy wersja 10 jest nieodpowiednia?
Za odpowiedz z gory dziekuje.
Mój pilot niestety też zdechł po ok.1,5 roku- objawy jak u kol.Vaderus-a. Przesiadłem się na jedyną (w tym zakresie cenowym) alternatywę czyli Logitech One. Gdyby ktoś połączył zalety obu - byłby pilot idealny (np.prawie dowolna ilość kroków w tworzonych makrach w Xsight- w Logitechu tylko 5, "kolorowe" klawisze, które w One są tylko na ekranie dotykowym, za to o wiele łatwiejsze poruszanie się w Logitechu pomiędzy zadaniami a urządzeniami). Gdybym miał wskazać- to jednak Logitech
Przepraszam za posta pod postem ale nie widze "edytuj".
Pilot sprawia pewne klopoty z sekwencjami ale wynikaja one pewnie z mojej niewiedzy.
Po kolei.
Urzadzenia ktore chce obsugiwac znalazl bez problemow.Wszyskie w trakcie programowania sprawdzone na tescie " power" i dopiero potem zapisane.Wszystko dzalalo.
Problemy zaczely sie jak chcialem stworzyc sekwencje.
"Wlacz N-ke" czyli TV+TURBACZ. Z tym drugim brak problemow,z TV gorzej.
Mam palzme Panasa,na orginalnym pilocie przycisk "power" trzeba przytrzymac z 2 sekundy aby migajaca dioda przeszla z czerwonego na zielone co oznacza ,ze TV jest wlaczone.
Na xsight jest z tym problem,bo dioda mignie ze dwa razy ( ok.05 sekundy) i koniec,TV sie nie wlacza.Z pomoca asystenta na displayu udalo mi sie ten problem rozwiazac,ale dzis rano jak chcialem "wlaczyc TV" znowu to samo.
Z "WLACZ DVD" jeszcze lepiej ,bo nie wlacza ani DVD ani TV ( te same objawy ). Z pomaca asystenta TV da sie wlaczyc ale DVD juz nie.
Mini wiezy Panasa ,choc znalazl po nazwie i typie w ogole nie rusza.
Tutaj raczej posluze sie orginalnym pilotem i naucze tego drania.Tylko najpierw musze go znalezc.
Dzis ciag dalszy uczenia sie pilota ale gdyby ktos mial jakies sugestie ,z gory dziekuje.
Wczesniej mialel Harmony 895 i praktycznie po godzinie dalem rade.
Ten pilocik bardziej uparty.
1. Zostajesz w tym Activityjeśli jeszcze ktoś korzysta z tego pilota to mam 2 pytania:
1) czy po wyjściu z danego Activities (czyli wyłączeniu wszystkich urządzeń z danego Activities przyciskiem zasilania) na ekranie zostanie to Activities czy ekran zmienia się Wam na "domowy" - Home?
2) po wybraniu jakiegoś Activities i przejściu na urządzenie - czy jest możliwość powrotu do używanego Activities bez konieczności aktywacji go na nowo?