Witam,
Od niedawna stałem się posiadaczem sticka 4k od xiaomi. Podpięty został pod oleda B6 z 2016 co by odmłodzić trochę staruszka, no i wszystko fajnie tyle, że występuje problem z hdr a właściwie jego brakiem. Sytuacja podobna jak u kolegi
@farben powyżej.
Sprawdzalem materiały hdr na youtube i o ile w samym materiale mam do wyboru hdr w róznych rozdzielczościach tak tv go nie wykrywa. Następnie testowałem aplikację prime i serial Reacher. Na apce wbudowanej od LG hdr jest wykrywany, na sticku nie.
Po sieci, przez synology, sytuacja identyczna. Na apce od LG materiał z hdr działa, przez sticka nie (testowalem na playerach nova, vlc, mx player).
Sytuacja z hdr HLG identyczna jak w poprzednich przypadkach, na sticku nie działa.
Zaznacze jeszcze z dolby vision działa bez problemu zarówno na platformach streamingowych jak i w plikach mkv.
Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomaga chociaż podczas konfiguracji raz jedyny zaświeciła mi się ikonka z hdr w prawym górnym rogu, później przeskoczyło na dolby vision i tak już zostało. W opcjach znaznaczam żeby dostosowywało profile do wyświetlanego źródła bo w innym wypadku mam wymuszony dolby vision.
Sugestie jak to naprawić mile widziane. Może tez ma ktoś tego sticka podpietego pod lg.