Czy warto teraz kupić i którego Mi BOXa żeby działał Netflix płynnie 4K i Atmos, i dodatkowo w KODI DTS HD_MA oraz HDR? Kupiłem właśnie Canal + BOXa 4K i muszę oddać bo nie ma tych funkcji...
To Chromecast 4 obsługuje DTS i DTS HD Master ?
sorki, ale to nieprawda - Mi Box to najlepsza alternatywa cena/jakość dla certyfikowanych Netflixa, HBO Go, Amazon prime. Nic nie zwiesza się, wszystko płynnie działa.Mi BOX to najniższa półka sprzętowa i liczne problemy softwareowe. Efekt jest taki, że ledwo to działa i w dodatku niestabilnie. Lepszym wyborem będzie już zakup dekodera Canal+.
sorki, ale to nieprawda - Mi Box to najlepsza alternatywa cena/jakość dla certyfikowanych Netflixa, HBO Go, Amazon prime. Nic nie zwiesza się, wszystko płynnie działa.
Kiedyś, przed kolejnymi uaktualnieniami były problemy - teraz nie
Mam na codzień Mi BOXA, mam Nvidię Shield i przetestowałem w międzyczasie inne sprzęty.
Jak jesteś zadowolony z MiBoxa to znaczy, że poza włączeniem YT w stereo i FHD nie masz żadnych wymagań. Nawet na takim NETFLIXIE, Mi BOX S ma problemy z płynnością ruchu na co którymś materiale. Pomaga czasem jego resetowanie i inne zabiegi, które tylko potwierdzają, że ten stary sprzęt już ledwo zipie. Może ma dobry stosunek jakości do ceny ale nie ukrywajmy, to taniutka zabawka. Daje nam tyle ile kosztuje. Moim skromnym zdaniem, szkoda nerwów na niego.
A Tobie osobiście radzę, poużywaj coś bardziej współczesnego, z wyższej półki i potem spróbuj wrócić do Takiego Mi BOXA. Gwarantuję, że prędzej wyleci on za okno.
Mam shielda i Mi boxa, TV jaki widać.
Używam MiBoxa też w 4k (Netflix, HBO Go, YouTube 4l) - jest OK.
Jak Ci coś przycina, to zwróć uwagę na połączenia WiFi i uaktualnij boxa + resetowanie.
jakoś nie mam ochoty czytać Twoich "wykładów"Z Mi Boxem nie można nawet głupich słuchawek Bluetooth używać, bo obraz zaczyna szarpać lub dzieją się inne cuda. BOX zachowuje się wtedy, jakby był przeciążony i nie wyrabiał się jedocześnie z obsługą obrazu i wysyłaniem dźwięku po BT. Ale czemu się dziwić, skoro w dniu jego premiery, która miała miejsce z 5 lat temu, już był to sprzęt z najniższej póki wydajnościowej (zajmował ostatnie miejsca w testach).
Oczywiście o jakichkolwiek kodekach BT niskostratnych możemy zapomnieć, więc tak czy siak, jakość dźwięku przez BT w MI Boxie jest podła.
Wymieniałem w międzyczasie i w kolejnym egzemplarzu objawy były dokładnie te same.... to masz felerny egzemplarz - ot co
Trudno ocenić, jaki jest faktycznie popyt, ceny nieznacznie są wyższe ale ostatnio wszystko mocno poszło do góry.Nie jest to sprzęt klasy shield, ale absolutnie nie jest tak jak piszesz. Wystarczy popatrzeć na ceny - kiedyś łatwo można było znaleźć gdzieś za 2 stówki, a teraz cena jest bliżej 3 stówek + jest ogromny popyt. ...