Xbox One S wchodzi na półki w dniu 2 sierpnia - jeśli chcesz kupić musisz się już dziś zapisać w kolejce.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Xbox One S wchodzi na półki w dniu 2 sierpnia - jeśli chcesz kupić musisz się już dziś zapisać w kolejce.

Microsoft potwierdza, że ​​wersja 2TB Xbox One S rozpocznie swoją sprzedaż w 25 krajach w dniu 2 sierpnia w cenach około $ 399. Xbox One S to pierwsza konsola do obsługi gier w technologii HDR (high dynamic range) i wyposażona w Blu-ray UHD.

2TB teraz 1TB i 500GB później

Xbox One S pojawi się w 25 krajach za nie całe dwa tygodnie od teraz. Jeśli pragniesz kupić w dniu premiery swoją sztukę, już teraz musisz złożyć wstępne zamówienie bo trzeba działać szybko.

Na początek start w tych krajach : Australia, Austria, Belgia, Kanada, Czechy, Dania, Finlandia, Francja, Niemcy, Grecja, Węgry, Irlandia, Włochy, Holandia, Nowa Zelandia, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Hiszpania, Szwecja, Szwajcaria , Turcja, Wielka Brytania i Stany Zjednoczone.

Microsoft rozpocznie jako pierwszą wersją - 2TB. Xbox One S będzie pierwszą konsolą do obsługi HDR, która rozszerza zakres dynamiki i barw daję o wiele lepszą jakość obrazu. Do tego musisz posiadać telewizor z funkcją HDR, aby oglądać gry w HDR.
Pierwszymi grami w HDR będą :
Gears of War 4,
Forza Horizon 3,
Scalebound.

Xbox One S w ten sposób staje się najtańszym Blurayem UHD na rynku. Będzie tańszy niż Samsung, Philips, czy Panasonic mimo, że ma pełne możliwości konsoli.

Microsoft ma jeszcze ogłosić daty wydania wersji konsoli o pojemności 1 TB i 500 GB Xbox One S.
Te będą kosztować odpowiednio 349 $ i 299 $.

Flatpanelshd

Seizo

Active member
Bez reklam
Pisałem już dzisiaj o tym w innym wątku ale się powtórzę.

Ceny w pl są już znane i zostały oficjalnie ogłoszone:
500 GB - 1399 zł, 1TB - 1599 zł, 2TB - 1799 zł

Widać że nieźle popierod..... kogoś w tym MS, bo poza obsługą 4K ta konsola nie wnosi niczego nowego. Według najnowszych przecieków PS4 Neo o mocy GPU na poziomie 4,4 Tf szybszym CPU i RAM jest wyceniana na poziomie ~1800 zł więc tylko skończony idiota pobiegnie z pieniędzmi w zębach i zapłaci taką cenę za to X-padło.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pitu pitu, a karawana jedzie dalej.
Znudzony możliwościami PS4 i jeszcze bardziej zniesmaczony padem, właśnie teraz zastanawiam się nad kupnem XO-S, a za rok wezmę Scorpio.
Daleki jestem od przypowieści w stylu:
"Jak kogoś nie stać, to niech się weżmie do roboty"
..ale samo się ciśnie na usta.

Te 1400zł to żaden majątek, dostanę nowego (genialnego) pada, gry które w mojej ocenie są lepsze od tych w PS4 i wystarczy, a jak się znudzi to się sprzeda.
Proste.

Seizo

Active member
Bez reklam
A bebechy w XO się nie zmieniły w stosunku do starej wersji?
Nie, nic się nie zmieniło poza obsługą 4K. Podzespoły sprzed 3 lat.

X CHŁAM jak już. Seizo ;-)
Był dekoder Polsatu, teraz jest router. " Wersja biała "

Powiem Tobie Seizo ;-) że nawet fajnie wyszła im ta konsola.
:)
Mi ten nowy X też się podoba. W końcu uporali się z zasilaczem i zamknęli go w obudowie :grin: Szkoda tylko że exów mało.

(...)gry które w mojej ocenie są lepsze
To Cię teraz poniosło :D

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem po co odpowiadam, ale:

Mam tłumaczyć dlaczego wolę gry na XO od tych z PS4, a może wytłumaczyć, dlaczego jestem znudzony PS4 i z tego tytułu myślę nad kupnem XO-S?
Może po raz setny wytłumaczyć dlaczego wolę X-pada?

A może jeszcze inaczej, chce kupić XO i jak rozumiem lepiej kupić obecną wersję? Tak? Ja dziękuję za takie rady.
Proponuję swoim znajomym wciskać te pierdy fanboyskie.

Ja dziękuję za takie dyskusję, zresztą dwa fanboye PS w wątku XB, to jak dla mnie dużo, dziękuje wysiadam.

collider

New member
Bez reklam
Ja jestem jak najbardziej na tak dla nowego Xboxa. Najtanszy player 4K, gry, multimedia a do tego duzo mniejszy co tez jest atutem. Jestem zainteresowany.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Myszator,no byś się wstydził :lol:
[youtube]64RVh-d5Vyg[/youtube]

Ja jestem jak najbardziej na tak dla nowego Xboxa. Najtanszy player 4K, gry, multimedia a do tego duzo mniejszy co tez jest atutem. Jestem zainteresowany.

Od razu wiadomo,że jesteś Gimbusem,skoro nie wybierasz Playstation :grin:

Seizo

Active member
Bez reklam
Ja dziękuję za takie dyskusję, zresztą dwa fanboye PS w wątku XB, to jak dla mnie dużo, dziękuje wysiadam.
Żaden ze mnie fanboy, grywam na różnych platformach ale podzielam zdanie Myszatora, Forza, Gearsy i Halo to jedyne exy. Zrozumiem wyjątek, że ktoś kupuje konsole głównie z myślą o multiplatformach i grze sieciowej ze znajomymi, bo akurat w przypadku gier na wyłączność PS i Nintendo deklasuja Xa. Ceny XOS to moim zdaniem kpina i te powinny być niższe o co najmniej 200-300 zl. Jeżeli przecieki o PS4 neo są prawdziwe i konsola 3 razy mocniejsza od XOS z obsługą 4K faktycznie wyjdzie w październiku w cenie 1800 zl, to ja nie widze sensu inwestowania praktycznie takiej samej kwoty w przestarzałego, odswiezonego X.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powiedziałbym, że bardzo dobre. Tylko kto tu z kogo się śmieje.
Wręcz podsumowanie całej tej żenującej dyskusji.
;)

collider

New member
Bez reklam
Żaden ze mnie fanboy, grywam na różnych platformach ale podzielam zdanie Myszatora, Forza, Gearsy i Halo to jedyne exy. Zrozumiem wyjątek, że ktoś kupuje konsole głównie z myślą o multiplatformach i grze sieciowej ze znajomymi, bo akurat w przypadku gier na wyłączność PS i Nintendo deklasuja Xa. Ceny XOS to moim zdaniem kpina i te powinny być niższe o co najmniej 200-300 zl. Jeżeli przecieki o PS4 neo są prawdziwe i konsola 3 razy mocniejsza od XOS z obsługą 4K faktycznie wyjdzie w październiku w cenie 1800 zl, to ja nie widze sensu inwestowania praktycznie takiej samej kwoty w przestarzałego, odswiezonego X.

Do tego "jezeli" Microsoft sprzeda mnostwo konsol bo wiele osob wybierze je wlasnie z powodu odtwarzacza 4K.

Seizo

Active member
Bez reklam
Armanig, ja tutaj nie widze żadnego fanboystwa. Denerwuje mnie po prostu polityka MS i dojenie ludzi. Po 3 latach sprzedają praktycznie ten sam sprzet, w cenie premierowki XO nie oferujac tak naprawdę niczego nowego. Chcesz kup, Twoja sprawa. Ja parcia na odtwarzacz 4K nie mam, więc spokojnie poczekam do jesieni i zobaczę jak to sie potoczy, bo jeżeli za te same pieniądze mialbym dostać x3 mocniejszą maszynkę to wybór jest chyba oczywisty.

collider

New member
Bez reklam
A jak na jesieni Microsoft oglosi, ze w lutym przyszlego roku wypusci kolejna odslone Xboxa o parametrach zblizonych lub lepszych od tego w domniemanym PS4 (czy tam 5). To wtedy tez bedziesz czekal?

Seizo

Active member
Bez reklam
Do tego "jezeli" Microsoft sprzeda mnostwo konsol bo wiele osob wybierze je wlasnie z powodu odtwarzacza 4K.
Malo kto ma tv UHD a filmy jakie wyszły w 4K mozna zliczyć na palcach. Poza tym większość i tak jest jak narazie kiepska i nie warta uwagi wiec nie liczyłbym na super sprzedaż XOS do momentu ukazania się nowej Peesczworki.
A jak na jesieni Microsoft oglosi, ze w lutym przyszlego roku wypusci kolejna odslone Xboxa o parametrach zblizonych lub lepszych od tego w domniemanym PS4 (czy tam 5). To wtedy tez bedziesz czekal?
To już oglosili, ale na jesień 2017

samfisher74

New member
Ale ja lubie jak się ludzie na różnych forach kłócą i wyzywają od gimbusów, fanbojów itp. przy każdej premierze jakiejkolwiek z konsol. Co by nie wychodziło, co by Sony czy Microsoft nie włożył w konsolę i tak jest żle, jedni jada po drugich aż miło. Ja na konsolach gram od "szaraka" , zagrałem tyle gier że 3/4 nie pamiętam, ale każda z konsol miała bądź ma hita. Nigdy nie zapomnę "MGS" na PS2 , GT 1,2 , Splinter cell z xboxa 360, Black , Forza Motrosport. Jeden ma ochote kupuje soniacza inny xboxa , jeszcze inny ma więcej sosu i kupuje dwie konsole, każda ma coś czego nie ma konkurent i niech tak zostanie.

collider

New member
Bez reklam
Malo kto ma tv UHD a filmy jakie wyszły w 4K mozna zliczyć na palcach. Poza tym większość i tak jest jak narazie kiepska i nie warta uwagi wiec nie liczyłbym na super sprzedaż XOS do momentu ukazania się nowej Peesczworki.

To już oglosili, ale na jesień 2017

Malo kto ma UHD? Zapewniam cie ze jest juz sporo ludzi a biezaca sprzedaz telewizorow opiera sie glownie na modelach 4K.

Nie odpowiedziales mi czy bedziesz w takim razie czekac na Xboxa nowej generacji?

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
:hmm: żadne fanboje !!!

Pierwszego Xboxa wolałem od PlayStation 2...praktycznie przez prawie całe życie konsoli.
Wolałem ten mniejszy pad do Xboxa. :mrgreen:
Oczywiście potem sytuacja się odwróciła na korzyść PlayStation 2... GRY !!!
Xboxa 360 również miło wspominam, i dalej na nim gram.

Xbox One
Kupiłem zaraz po premierze... bardzo szybko sprzedałem.
Praktycznie żadnych gier.
Jedynie co warte zainteresowania, to odświeżone Halo. 1080p/60 fps
Zabrakło Halo Reach.

To pokaż mi Arni;-) jakie gry, Ty też się do nich zaliczasz " starsze pokolenie graczy " polecasz...

:)

Kolego przede wszystkim Forza, a jeżeli ktoś ciśnie ze znajomymi w Fifę to pad od XOne jest o 3 klasy lepszy niż ten z PS4.

bluray

Banned
UWAGA:
Jest nowa ( w zasadzie , pierwsza ) dyrektywa z TOKIO do Polski !!!
SONY wspiera teraz finansowo od niedawna marketing na polskich forach internetowych.
Można nieźle zarobić. Nawet netto 3 000 pln netto tygodniowo.
Inwazja kasy !!!
OK ! Tak ma być.
Na pochybel z SAMSUNGIEM i LG.

Do góry