x-ower w amplitunerze

kaper.1981

Member
Bez reklam
witam serdecznie jak ustawić tą funkcje zeby bas z frontów był mocniejszy zakres jest od 50hz - 200hz .
frąty sa ustawione na large.

czy ta funkcja dotyczy tylko suba ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

mors111

Active member
Bez reklam
a niby dlaczego ma tak być ?

jak masz dobre kolumny ( nisko schodzące ) to też je dajesz na large bez odcięcia , nawet mając suba

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kaper.1981

Member
Bez reklam
Mam taga harmony tav 806 sa jak dla mnie graja swietnie ale myslalem ze mozna jeszcze zejsc z basem ta funkcja mam ja na 200hz i tylko na filmach uzywam suba normalnie słucham w srereo.

mors111

Active member
Bez reklam
A dlatego ze subwoofer o wiele lepie poradzi sobie z basem niz amplituner i kolumny, poczytaj audyssey.com lub nasza dyskusje dot. kalibracji kina a potem zabieraj glos.

Small vs. Large | Audyssey

a może by tak po naszemu napisali :hmm:

u mnie bardziej w kinie sprawdza się jak ma fronty na Large i full band , a sub wspomaga ich efekt , który mimo małych rozmiarów kolumn ( 1x17cm basiki ) jak i suba ( 20cm bas ) w zupełności mi wystarczy w kinie przy 30m2 , w stereo po załączeniu dynamiceq też basu mi nie brakuje ( czasami wręcz jest go za dużo )

dużo kombinowałem z ustawieniami kiedyś i u mnie odcięcie na 80hz się nie sprawdza w frontach

ale kolumny schodzą do 35hz

kaper.1981

Member
Bez reklam
Jest możliwość ustawienia odciecia dla frontów w pioneer vsx-527 bo szukalem i nie znalazlem a kalibracje zrobiłem prawidlowo bas jest ok ale moglo by byc go wiecej w samych frontach bo suba poza filmami nie urzywam.

Whiplash

New member
Bez reklam
Audyssey podaje Referencyjne ustawienia ktore sa optymalne i sprawdzaja sie w wiekszosci przypadkow, wszystko inne to juz nasza Preferencja. O wiele lepsza jakosc basu uzyskujemy ustawiajac kolumny na small i odcinajac je na 80hz, wszystko ponizej tej wartosci przejmuje subwoofer ktory o wiele efektywniej przenosi takie czestotliwosci niz kolumna w systemie 5.1

Do góry