Wzruci ktoś zdjęcie pilota od Samsunga?

pwys

New member
hmm

Pilot od samsunga r81
4.jpg

pwys

New member
hmm

Na pierwszy rzut oka wygląda jak cegła 8) ale w sumie ma wszystko co mieć powinien. Kilka klawiszy jest podświetlonych, można zaprogramować inny sprzęt jak magnetowid, dvd itp.
Może zna ktoś numer kodu do zaprogramowanie pilota do odtarzacza Manta Emperor III ? bo w instrukcji takiego wynalazku nie ma :D

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
pilot jak pilot , z niego się nie "strzela".
Ładny pilot ma LCD Sharpa HD1.
Ale dla pilota raczej nie kupuje się telewizora.
Pilot Samsunga jest bez zastrzeżeń , działa płynniej niż pilot Panasonica .
Ale o tym masz w innym wątku.

shinay

New member
moim zdaniem to ladny i wygodny pilot
ale na zdjeciu wyszedl o wiele gorzej niz w rzeczywisytosci (m in nie widac jego ksztaltow i proporcji)
jedyna wada jest uzywa guma do wykonania przyciskow (w R7x byla ok)
lubi pod pewnymi katami czasami skrzypiec

Slygado

New member
shinay napisał:
jedyna wada jest uzywa guma do wykonania przyciskow (w R7x byla ok)
lubi pod pewnymi katami czasami skrzypiec
Że co :?: Mam takiego pilota i jeszcze mi się nie zdarzyło, żebym usłyszał jakieś skrzypienie. Nawet teraz przyłożyłem go do ucha i klikałem różne przyciski pod różnymi kontami, bo nie mogłem uwierzyć w to co piszesz :!: Seria M.

shinay napisał:
moim zdaniem to ladny i wygodny pilot
ale na zdjeciu wyszedl o wiele gorzej niz w rzeczywistości (m in nie widać jego ksztaltow i proporcji)
Tu się zgadzam. Jak dla mnie to w rzeczywistości pilot wygląda bardzo ładnie i jest bardzo funkcjonalny.

shinay

New member
mowie o pilocie z R81B konkretnie 37" nie seri M
guma uzyta do wykonania przyciskow jest inna w dotyku niz "inne" gumy
przypomina troche bezbarwny silikon zabarwiony potem na kolor
efekt taki ze ów guma ocierajac o plastik przy naciskanu pod odpowiednim katem potrafi zgrzytac
pozatym ciezko chodza...

Ostatnia edycja:

KrzysLP

New member
2 wady , które zauważyłem :
- klawisze do teletekstu niewielkie i źle umieszczone
- brak klawisza SLEEP , obecnego w poprzednich Samsungach (trzeba przechodzić przez MENU)

A poza tym , to po co takie wielkie klawisze sterowania po MENU ??

lachu

New member
pilot samsung

witam :)

mam takiego samego pilota i mam do was pytanie, czy nikt nie wie jak ustawic na nim obsluge tunera ferguson? niestety w instrukcji takiej informacji nie znalazlem :/

z gory dzieki i pozdrawiam

Max123

New member
KrzysLP napisał:
2 wady , które zauważyłem :
- klawisze do teletekstu niewielkie i źle umieszczone
- brak klawisza SLEEP , obecnego w poprzednich Samsungach (trzeba przechodzić przez MENU)

A poza tym , to po co takie wielkie klawisze sterowania po MENU ??

Dodam, niepraktyczne przełączanie się między np. TV kablową a wejściem HDMI (mam podpiętego nboxa), czyli kilka razy trzeba nacisnąć przycisk SOURCE, aby odnaleźć tuner N-ki. Wybranie kanałów kablówki jest proste np. przyciskami numerycznymi, a wybranie podłączonego nboxa, to już problem.
Przydałby się przycisk POPRZEDNI KANAŁ.

Czy można to jakoś uprościć?

Do góry