Wzmacniacz stereo

No w Tv jest jedno Wyj Audio L/R. Ja jeszcze się nie spotkałem aby TV nie miał owego wyjścia. Przewód z tv do wzm np wej aux lub Tv, cd itp 2xrca-2xrca i bez optyka śmiga.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Rca to to samo co potocznie Chinc.
Te są fajne.
43cbdba0b9dfc1ba35a4d47f05e2a9fd.jpg

Rafal7

Banned
No dobra, nie zaszłeś mi za skórę to Cie naprowadzę :p
Złącze w Twoim tv koloru białego i czerwonego oznaczone jako L i R to jest wejście a nie wyjście.
To wejście działa razem z wejściem componet oraz kompozyt.
Tym wejściem podaje się dźwięk do tv gdy do tv podłączymy się za pomocą złącza komponent kolor niebieski/czerwony i zielony.
I tym wejściem podaje się dźwięk do tv gdy podłączymy się poprzez wejście kompozyt kolor żółty.
i_equ_VCR_component.full.png

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Możesz spróbować wyciągnąć dźwięk ze złącza euro ale to nie zawsze działa, może być dźwięk z tv naziemnej z filmu po USB ale może nie być dźwięku z urządzeń podpiętych po hdmi.
W różnych tv różnie to działa.
Wystarczy ze kupisz sobie konwerter sygnału z optycznego na analog i po sprawie, cena jakieś sto złoty,

Ostatnia edycja:
Dzięki BaliGdynia
Nie ma za co ;) też miałem z tym problem ale tu to mi wyjaśniono. Coaxial czy interkonektor przewód też zakończony jest rca. Zazwyczaj do suba się używa je ale ponoć też dobrze sprawują się przy połączeniu np.cd+wzm.
Tylko najtańszych nie kupuj, a to z tego względu jak są wykonane. Wtyki i łączenia tania chińszczyzna szybko się popsuje.

Ale to na rysunku to chyba pokazuje połączenie blu-ray z tv za pomocą rca przewodów. To wiadomo żółty obraz/ czerwony i biały audio.
A jemu chodzi aby z tv szedł głos do wzmacniacza.
Przeważnie każdy Tv ma takie wyjście audio czerwone i białe bez żółtego i podpisane jest AUDIO OUT które znajduje się obok wejść av lub plecach Tv.
No to bierzesz przewód 2xRca-2xRca i łączymy z Tv audio out wyjściem z wejściem w wzmacniaczu np.aux in lub cd in itp. W Tv tylko zmieniasz że głośniki zewnętrzne i masz audio nie z tv tylko z wzm.

Do góry