Wzmacniacz stereo do Zensor 7 - 1000-1500 zł

Ja wszystko rozumie, ale chyba bat by nie pomógł abym to wstawił do pokoju.
Co zamierzacie zrobić z Balim?
Nie chce w wiadomościach usłyszeć ze na Pomorzu człowiek z czarnym wzmacniaczem pod pachą stoi na parapecie okna na dziesiątym piętrze i chce skoczyć :D
Jest luz ja pod moje ucho sprzęt kupuję.
Fora są fajne bo można dużo się dowiedzieć o modelach sprzętu i jak to mniej więcej gra.
Kapusta jest ok, w gazetach nic nie zobaczysz hehe ;)
Prawda jest taka sprzęt jest drogi i nie każdego stać w tym i mnie na HiEnd.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Jak Marantza włączysz i trochę pogra, to też robi się ciepły.
Jak nie używam, to faktycznie jest zimny :D
Hehe....no weź ale jesteś ;)
Chodzi mi o barwę dźwięku a nie o aspekty termiczne. Na prawdę nie potrafię fachowo opisywać jak sprzęt działa. Piszę o tym jak to odczuwam.

piechu

Member
Bez reklam
Spoko, przez chwilę się wystraszyłem, że tracę kontrolę nad tym co piszę ;)
A propos wzmaka, kupując ów chciałbym troszkę więcej fajnego dołu, lepszej sceny, energii i generalnie jak to się prosto mówi muzykalności - kawy zaparzać nie musi, to robię sam ;)

piechu

Member
Bez reklam
Chyba jednak łyknę tego Marantza :) Jeśli mi będzie czegoś brakowało i będę czuł, że to jednak nie to - po prostu go sprzedam. 1k to nie majątek i na taki eksperyment mogę sobie pozwolić :)
Przy okazji jaki interconnect polecacie... oczywiście, klasycznie ma być super tani i super brzmiący ;)

Forum też nie możesz traktować jako wyznacznik ŻE MUSISZ KUPIĆ bo ja mam Denona to nie znaczy że Ty też musisz mieć. Ja szukając sprzętu to patrzyłem pod różnymi względami. Wygląd bo żonie się spodobał i te same klocki bo to jakoś lepiej dla oka. Technicznie czyli wyj/wej mi zależało aby mój miał "amp in" "main in" bo irytowało mnie zmiana głośności jak używałem osobno amp i wzm.
Podstawa to odsłuchać sprzęt.

Ostatnia edycja:

piechu

Member
Bez reklam
PM8003 - nie ta pólka cenowa niestety.
No nic - w czwartek jadę po PM7003, zobaczymy. Pytanko do Was. Sprzedawca wyzbył się także kolumn, które grały ze wzmakiem. Jakiś pomysł jak go sprawdzić na miejscu nie tachając ze sobą Zensorów? ;) Chociaż w sumie Z1... można by do bagażnika wrzucić ;)

Ciężko bez kolumn, sprawdzić czy dobrze działa, może jakiś miernik ale Z1 nie są duże to lepiej zabrać je i przewody.

Rafal7

Banned
Jedyne co możesz sprawdzić na takich małych kolumnach to to czy wogóle grają , czy wszystkie wejścia działają i czy potencjometry nie trzeszczą :)

piechu

Member
Bez reklam
Witajcie Panowie,
odebrałem PM7003 ale mam pewien problem. U dsprzedawcy sprawdziłem, wszystkie wejścia, potencjometr i resztę pstryczko-pokrętełek ale nie miałem jak sprawdzić wejścia power amp in. Przed chwilą spiąłem ampli ze wzmacniaczem ale nie mogę przełączyć przycisku power amp in na przednim panelu. Tzn fizycznie mogę go wcisnąć ale nie reaguje ani nie podświetla się. Czy muszę coś jeszcze poprzestawiać w ampli żeby dawał sygnał na wzmacniacz?
Idę walczyć dalej.

vectra1

Member
Bez reklam
Witajcie Panowie,
odebrałem PM7003 ale mam pewien problem. U dsprzedawcy sprawdziłem, wszystkie wejścia, potencjometr i resztę pstryczko-pokrętełek ale nie miałem jak sprawdzić wejścia power amp in. Przed chwilą spiąłem ampli ze wzmacniaczem ale nie mogę przełączyć przycisku power amp in na przednim panelu. Tzn fizycznie mogę go wcisnąć ale nie reaguje ani nie podświetla się. Czy muszę coś jeszcze poprzestawiać w ampli żeby dawał sygnał na wzmacniacz?
Idę walczyć dalej.

Nie wiem jak to robileś ale spróbuj przytrzymać kilka sekund

piechu

Member
Bez reklam
Dziękuję Wam bardzo. Niestety nie mam do tego wzmacniacza instrukcji a w PDFach musiała mi najwyraźniej ta informacja gdzieś umknąć. W każdym bądź razie działa :)
Teraz tylko muszę poszukać jakiegoś dobrego CD albo lepiej w pierwszej kolejności DACa, bo Spotify lub pliki z NASA przepuszczane przez ampli raczej nie pozwolą na pełne poznanie możliwości wzmacniacza :)

Do góry