Wzmacniacz lampowy do 2000z

Cezarek21

New member
Wzmacniacz lampowy do 2000zł

Proszę was o propozycję wzmacniacza lampowego używanego do kwoty 2000zł brutto.
Kolumny to monitory podstawkowe moc 75W.
Jeżeli to pomoże w wyborze to używam przetwornika C/A HEGEL HD2 jako konwertera + DAC HEGEL HD10 i charakter dźwięku mi bardzo pasuje także tego nie chcę zmieniać. Szukam tylko wzmaka i myślę że lampa najbardziej by mi podeszła.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś mogłem kupić za te pieniądze Prima Luna ,kapitalny wzmacniacz .Wszystko zależy od oferty w danej chwili
W przypadku lampy nie wiem jak wykorzystasz przetwornik c/a

Cezarek21

New member
Kiedyś mogłem kupić za te pieniądze Prima Luna ,kapitalny wzmacniacz .Wszystko zależy od oferty w danej chwili
W przypadku lampy nie wiem jak wykorzystasz przetwornik c/a

Możesz mi powiedzieć, bo nie rozumiem z tym przetwornikiem o co chodzi?
Dlaczego miałbym go nie wykorzystać, nie podłączę go czy o co kaman?
Swoją drogą ten TAC 88 piękny :)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Witam.
Kolego @Cezarek21. Rozmawiałem ze swoim dobrym kolegą, z którym pracuję, a który buduje wzmacniacze lampowe. Wspominałem kiedyś o nim na forum. Znany jest w Sieci jako @bomarek. Dla mnie, jest to guru techniki lampowej. Powiedział, że jeśli Kolega chce, to mogę Go z nim skontaktować. Wszystko Koledze wyjaśni w temacie wzmacniaczy lampowych, aby nie było „płaczu”. ;) A jeśli Kolega jest z Łodzi, lub okolic, to nadarza się okazja do odsłuchu kilku konstrukcji, które @bomarek ma w tej chwili w domu - istnieje możliwość zakupu. Tak więc, jeśli Kolega jest zainteresowany, to proszę o kontakt na PV.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Do góry