wzmacniacz + glosniki do 2tys

czah666

New member
Witam!!! Interesuje mnie zakup sprzętu grającego do 2tys zl , ma on służyć do słuchania muzyki(głównie rock) oraz grania na Ps3.Chciałbym aby zestaw byl przynajmniej 5.1 . Mam wzwiazku z tym kilka pytań:

1- Na co zwrócić uwagę wybierając do zestawu wzmacniacz a na co wybierając głośniki??
2-Jak rozłożyć proporcje cenowe? czy lepiej kupić droższy wzmacniacz i tańsze kolumny czy
odwrotnie?
3- Z tego co zarazie sie rozglądałem wpadł mi w oko Onkyo TX-SR607 co myślicie?? jakie głośniki
mogłyby z nim współgrać?

czah666

New member
mysle ze tak po polowie granie i sluchanie. 2tys za wszytsko... ewentualnie jakas czesc mozna by jeszcze dostukac jesli zrobi to duza roznice

ronnie86

New member
niestety najkorzystniej jest kupic calosc w komplecie - kupujac osobno za kazdy element placisz wiecej w sumie.
2 tys to niestety dosc malo, moze pokombinuj z jakims uzywanym ampli?

pejotpe

New member
Bez reklam
Pamiętaj, że największy wpływ na jakość dźwięku mają właśnie kolumny i raczej cenowo powinny przekraczać wartość ampli/wzmacniacza (i to nawet przy stereo)...

ronnie86

New member
co do samych kolumn posluchaj sobie JAMO S 426 HCS 3 (komplet za 800zł) + jakis subik ewentualnie, za ta cene rewela;
reszta zostaje na ampli - dobry amplituner to podstawa, jak bedzie doplyw gotowki to wymienisz sobie te glosniki stereo na cos lepszego, reszta zostaje i ładnie smiga;)

edit: ktos na forum polecal zestaw glosnikow za ~ 1100zł Quadral Quintas 5000 http://www.ceneo.pl/3427390 mysle ze bedzie to lepszy wybor niz to jamo

Ostatnia edycja:
Do góry