Wzmacniacz do Zensor 7

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja też tak uważam. Nie zawsze trzeba patrzeć na dane katalogowe. Najlepiej samemu posłuchać. W tym przedziale cenowym jeden z mocniejszych to Xindak a-06. Jeśli chodzi o bas to ma dobre opinie. Remool możesz Sobie poczytać recenzję. Xindak - A06 - Wzmacniacze stereo - Testy sprztu audio

edit. DENON PMA-720 w trybie direct przy cichym słuchaniu grał słabo. Ja korzystałem z loudness.

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Dużo tez zalezy od samego wzmacniacza. Onkyo wlaśnie gra bardzo szczegółowo i jasno. Marantz też bardziej faworyzuje pasmo średnio-wysokie. Trzeba po prostu odsłuchać i zgrać wzmak z kolumnami. Ja u siebie nawet przy cichym odsłuchu nie mam problemow z basem, ale ja mam mniejszy metraż i zarówno kolumny jak i wzmak delikatnie uwydatniają dół.

Whiplash

New member
Bez reklam
Remol bo wlasnie jak sam piszesz HK ma brzmienie cieple, wycofana gora a podbity niski srodek i bas przez co brzmienie jest takie basowe i tak gra HK, reszta firm gra bardziej naturalnym dzwiekiem gdzie zadne pasma nie sa za bardzo eksponowane, no moze czasem delikatnie kontury sa zaznaczane. Marantz to samo, ona nie przytlacza basem a gra delikatnie, szczegolowo i swobodnie akcentujac srodek i gore pasma a bas jest na swoim miejscu, nie zamula brzmienia.

Krzysiek, twoj 1010 to w ogole nie ma regulacji tone ani laudness to powiedz mi jak brzmi w cichym odsluchu np. wieczorem?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Brzmi bdb. Teraz sa tak zestrojone wzmaki, że nie potrzeba regulacji. Pawła Music Hall A35.2 też nie ma żadnych korekcji czy podbić, a gra świetnie. Tylko jak juz zaznaczałem, ja mam niewielki metraż. Siedzę praktycznie ok. 2m od kolumn, do tego Roth Oli i Exposure grają dobrze dołem. Nie wiem jak by wypadł cichy odsłuch przy innym metrażu, kolumnach i akustyce?. Ja nawet w dzień słucham niezbyt głośno, a całe pasmo ładnie brzmi.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie jest tak jak Krzysiek pisze. Jeśli wzmacniacz jest dobrze zestrojony to żadna regulacja nie jest potrzebna. Sporo zależy też od źródła i jakości nagranym płyt. Miałem trochę obawy przed zakupem wzmacniacza bez możliwości podbicia basu czy wysokich. Ale odsłuch rozwiał moje wątpliwości. Brzmieniowo najbardziej mi się spodobał akurat wzmacniacz bez żadnej regulacji. Kwestia jest też dobrania odpowiednich kolumn.

Remool

New member
Trochę tak ale jest to koszt jaki trzeba ponieść przy zmianie pasma jakiej oczekujesz.

Zastanawiam się też nad Marantzem PM6004/6005, czy warto zrezygnować z funkcji dodatkowych które są w ONKYO 8050 i ze względu na poprawę jakości dźwięku wybrać Marantz-a? Czy Marantz zabrzmi lepiej z tymi kolumnami niż Onkyo?

Do góry