Wzmacniacz do monitor audio mr6

uenes

New member
witam,zakupiłem kolumny monitor audio mr6 i rozglądam się za wzmacniaczem do nich.Polecono mi Nad c356 bee ,nowy trochę drogi ,ale widziałem używke za 1700 zł, to dobra opcja? czy może coś innego lepiej zagra bądź podobnie za mniejsze pieniądze?
pokój do tego stereo około 20m,muzyka glównie rap,dub,chillout.dnb ,jazz,organic grooves ..
w kwesti brzmienia to ocieplony, miękki dźwięk z odpowiednio soczystym basem raczej najbardziej pasuje do płyt ,które wybieram.
zródłem dżwięku póki co jest sony cdp ce315 ,mixer i gramofony technics sl 1200mk2,ale też podłącze to czasem do kompa albo tv
dodam jeszcze ,że wizualnie podobają mi się stare sprzęty,tylko nie chciałbym zbyt dużym kosztem jakości uzyskiwać wyglądu vintage, stąd pytanie czy w ogóle warto się nad taką opcją zastanowić?

Możesz spróbować z Denon pma720ae, ja ostanio testowałem Denon pma1510ae i MA Silver10 i super grało. 720ae wszedzie dostaniesz nawet w MediaMarkt czyli testy na 30dni ;)

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Kejup

Member
Bez reklam
Również uważam że NAD powinien się sprawdzić. Sam posiadam c356bee (co prawda po modyfikacji) i jestem z niego bardzo zadowolony :)

Do góry