Wzmacniacz do MA BR5

MohSETH

New member
Witam serdecznie!

Stałem się szczęśliwym posiadaczem MA BR5 jednak kupno kolumn wymusiło zmianę mojego Piano.

Razem z Blackninja zastanawiam się co kupić. W grę wchodzi Yamaha RX 797 i H/K 3390

Powiedzcie mi np. Czy może jest jakaś używka, która zagra lepiej niż w/w?

np. H/K 680?

Pozdrawiam

MohSETH

New member
Wielkie dzięki za zainteresowanie:)

Jutro wystawiam Piano na sprzedaż więc do tygodnia muszę coś wybrać bo cisza w domu mnie wykończy:)

Jak będziecie mieć jeszcze jakieś propozycje to chętnie je poczytam:)

Pozdrawiam

MohSETH

New member
Nie mam zielonego pojęcia co kupić:( Czytam o Marantzach i HK i można zgłupieć. Ponieważ szukam swojego brzmienia, w grę wchodzą tylko używane bo w razie W będę mógł sprzedać i nie stracić za wiele. Rozważę każdy model;)

Pozdro

P.S. Chyba się zdecydowałem na Harman Kardon PM 655 Vxi

Ostatnia edycja:

Mumin6666

New member
MohSETH napisał:
Chyba się zdecydowałem na Harman Kardon PM 655 Vxi

Wielcy tego forum stwarzaja pozory jakoby w KD istnial jedynie Denon,a w stereo tylko HK.
To jest zrozumiale,bo maja z tego kase,ale od tego mamy mozgi aby czasami nimi ruszyc samodzielnie.
Poczekaj z tym HK,swiat audio jest bardzo bogaty nie daj sie zlapac w pulapke dzwieku sztampowego i nudnego.
Pamietaj,kupujesz sprzet dla siebie,im lepiej zapoznasz sie z oferta rynku a nie jednego sklepu,tym bardziej bedziesz pozniej zadowolony.
Nie wiem czego sluchasz ale z polki o ktorej mowisz ja bym wzial na testy Sugdena,Roksana,Arcama,Rotela,Micromege,sprawdz czy to czasem nie jest kierunek w ktorym chcialbys podarzyc.
Te wzmacniacze to jest przedsionek hi-endu,muzyka z nich jest o wiele bardziej namacalna i naturalna niz z polki HK/Pioneer/Denon itd.
Ja kiedys przesiadlem sie z Yamahy na Sugdena Optime 80 i to byl najwiekszy postep jaki zrobilem w stereo_Oczywiscie,teraz mam Krella i inne zabawki,ale jest to juz tylko kontynuacja kierunku wyznaczonego przez Sugdena.Teraz za drobna poprawe dzwieku juz trzeba slono zaplacic.
Sugden kosztowal mnie chyba 1200pln na allegro i to byla PRZEPASC jakosciowa w stosunku do Yamahy....

Seba_Fan

New member
Bez reklam
napisz pozniej jak gra

ja sluchalem nowych juz pewnie z 15 sztuk i jeszcze nie wybralem, przeciez nowych nie musisz brac w ciemno, ale powiem tak nie warto sluchac ludzi co mowia.
Ucho to Ucho, kazdy ma swoj specyficzny, przyswajalny dzwiek.

dokladnie jak napisal Mumin6666, ale chyba zle zrozumial czesc, bo stare HK sa dobre, jednak warto posluchac roznych marek i czesto tak jest ze dla szerokiego grona firmy dosc egzotyczne a za to pieknie grajace, problem gdzie posluchac bo mozna szukac do starosci :)
Pisales o tym wzmacniaczu jaki to model?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

MohSETH

New member
Widzicie, sprawa jest taka, że muszę kupować bo nie mam możliwości odsłuchu...

Zdecydowałem się na wzmacniacz firmy Rotel model RA-930AX.

Teraz może jakiś używany CD?

Pozdrawiam

Witajcie!

Czy Rotel RA-920AX napędzi mi MA BR5?

Wielkie dzięki za odpowiedź:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No to zaczynamy od początku.
Każdy proponuje to na czym się zna . Skoro znasz Sudgena a ja nie
mogę śmiało powiedzieć to co Ty. Masz pewnie kasę z tego i jeszcze zalega Ci stoku ze starości . Byłem na wielu targach na świecie i takich wynalazków nie widziałem . I wolę w tej sytuacji 1000 razy bardziej nowego HK z gwarancją
niż używanego Sugdana . I żeby nie było żadnych wątpliwości to moja kasa i mój świadomy wybór . I mało tego -śmiem twierdzić że w tej klasie
poprostu bardzo mi się podoba.
I jeszcze mam radość bo mojego wybranca znajdę w rankingach na świecie

Ale do rzeczy - oczywiście że Rotel napędzi Ma Br. 5

MohSETH

New member
Kiki możesz rozwiać moje wątpliwości? wyczytałem w necie, że w/w Rotel ma 2x20Watów to nie jest za mało na BR5?

Bardzo mi się podoba jego design i jeszcze jakby dobrze zagrał to byłbym w niebo wzięty;)

Pozdro

franeek

New member
Kup człeku w końcu co Ci radzą przychylni ludzie ;) i nie słuchaj jakiś dźwiękowych dewiantów...................... bo mnie w końcu zdenerwujesz i natrzaskam po dupsku ;) Bierz tego Rotela ;) i ciesz sie dźwiękiem ;)

MohSETH

New member
:)

Już dopinam do końca transakcje za tego Rotela;)

Dziękuję pięknie za cierpliwość i za nieskopanie mi dupska;)

Kupiłem za 360 zł z przesyłką. Nie mogę się doczekać aż przyjdzie:)

Wielkie dzięki chłopaki:)

Ostatnia edycja:
Do góry