Wzmacniacz do kolumn Klipsch

exciter555

New member
Witam serdecznie. Panowie posiadam wzmacniacz Pioneer A 676 , kolumny Klipsch r26f oraz odtwarzacz cd Denon Pma 720 ae. Muzyka głównie Rock, Metal. Ogólnie jestem zadowolony ze sprzętu jak gra, jednak chciałbym wprowadzić trochę więcej energii, dynamiki. Lubię mocny nieźle kontrolowany bas (ze względu na stopę perkusji w muzyce ciężkiej i ładnie cykającą górę, ale nie za ostrą.

Chciałbym zmienić mojego wiekowego wzmacniacza, który wydaje mi się , że trochę zamula ten system , no i muszę mieć pilota.

Zastanawiałem się nad:

Denon Pma 720 ae (pasowałby do wzmacniacza, ale czy dźwięk to jesto to czego szukam?)
Nad 326
Nad 356 (czy dopłąta jest warta do wyższego modelu , poprawia się coś w dźwięku? czy tylko moc?)

Co byście Panowie polecili?

Ważna rzecz, do filmów używam również suba Tannoy Arena ts 300 który ma tylko wejscia niskopoziomowe wiec zależy mi też aby wzmacniacz miał takie wyjście. Widzę ze Nad 326 ma wyjscia na 2 suby. Natomoast Nad 356 jak i Denon Pma 720 mają wolne wyjsćia PRE-OUT, czy pod nie moge podłączyć suba aktywnego?

Pozdrawiam ...

Ostatnia edycja:

exciter555

New member
Dzięki , więc ten problem rozwiązany odnośnie suba, pozostaje mi wybrać jakiś wzmacniacz z takimi wyjściami ;)
Ktoś może porównywał jak gra Denon Pma 720 ae z Nad 326 bee?

exciter555

New member
Widzę ,że posiadasz sprzęt Denona i właśnie również taki wzmacniacz. Powiedz mi jesteś z niego zadowolony, jakbyś określił jego brzmienie? Jak jest z jego mocą, na papierze niby 2x50 przy 8ohm, ale w testach niby więcej ...
Naczytałem się różnych testów odnośnie brzmienia , ale jakoś nie do końca im wierzę.

Denon wygląda bardzo ładnie, Nad tragicznie, no ale nie wiem jak z dźwiękiem , przy Nadzie ponoć coś tam jest z ustawieniem głośności przez pilota , ponoć ma duży skok i wieczorem trudno dopasować;)

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Zadowolonyto z niego jestem bo nie mam porównania
Jedyne co to mogę go porównać do amplico i gra lepiej od wszystkich ampli które do tej pory miałem.
Ale znów ampli nie porównuje się do wzmacniaczy.
Po użytkowaniu go przez prawie dwa lata, wymieniłbym go na model wyższy.

jacquess

New member
nad 356

Posiadam nad 356 i gra z klipschami fajnie duzo gory i dolu testowalem cambrige oraz yamahe ale nad byl z nich najlepszy .

Bipo

Active member
Bez reklam
Posiadam nad 356 i gra z klipschami fajnie duzo gory i dolu testowalem cambrige oraz yamahe ale nad byl z nich najlepszy .

Popieram kolegę jeśli chcesz więcej dołu to Nad 356 lub wzmacniacz firmy onkyo. Obie firmy łagodzą górę, dodają dołu oraz ocieplają ogólnie dźwięk co bardzo przydaje się przy odsłuchu rockowego brzmienia, które jak sami wiecie w większości jest słabo nagrane. Odsłuch na sprzecie który gra jasno utworzy nam jeden wielki bałagan dźwięku. Zalecam sprzęt o cieplej barwie, Denon i klipsch to moim zdaniem bardzo męczące połączenie gdzie dominuje góra oraz słabszy bas. Spróbuj odsłuchać sobie ww.wzmacniacze z kolumnami które posiadasz a myślę że Ci się spodoba.. ;-)

exciter555

New member
Dzięki wielkie Panowie za odpowiedzi. Denona odpuszczam. Nad jest póki co na głównym celowniku ;)

Bipo piszesz, że wzmacniacze Onkyo dają również dużo dołu i ocieplają dźwięk. Mógłbyś wymienić które to modele?

Pozdrawiam ...

Bipo

Active member
Bez reklam
Ja słuchałem ostatnio zestawu Onkyo A-9155,Onkyo C-7030 z kolumnami Heco wiec mam bezpośrednie porównanie doczestawu który ją posiadam.... Pierwsze co mi utkwił w pamięci to łagodna góra oraz cieplejsze barwa dźwięku.. ;-) idealne do klipschami. .

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Dzięki wielkie Panowie za odpowiedzi. Denona odpuszczam. Nad jest póki co na głównym celowniku ;)

Bipo piszesz, że wzmacniacze Onkyo dają również dużo dołu i ocieplają dźwięk. Mógłbyś wymienić które to modele?

Pozdrawiam ...

Stary, wszystkie opinie kolegów to tylko subiektywne odczucia i nic Ci nie zastąpi odsłuchu. Każdy ma inne oczekiwania co do dźwięku, każdy inne upodobania, inny gust, więc nie ma co wzorowac się na opiniach z forum tylko samemu nalezy coś wybrac. Kolumny Klipsch same w sobie maja dobrą dynamikę, wyeksponowaną górę i dół, więc praktycznie to kolumny do szybkich bitów, rockowych/metalowych kawałków. Chopina na nich raczej nikt nie slucha:razz: Osobiście bym to wolał zrównoważyc dodając trochę ogłady i wyrównanego pasma przez elektronikę, ale jeżeli ktoś lubi iść na żywioł i kręci go ostry wykop to NAD jak najbardziej. Yamaha i CA to zupełne przeciwieństwa jeśli chodzi o dźwięk. Jak lubisz bas to zobacz ofety HK, Exposure tez ma ładny basik, Music Hall równiez na odsłuchach mnie przypadł do gustu.

Do góry