Nie wykluczam zakupu używki. Przeglądając oferty z rynku wtórnego widzę że prawie w moim założonym budżecie można trafić na używkę H200. Czy ktoś miał z nim do czynienia?
Słuchać nie słuchałem,ale trochę czytałem.Opisują różnie jak to we wszystkim, są zwolennicy i przeciwnicy

Podobno h200 gra trochę bardziej sucho,ale trzeba brać pod uwagę że nie gra tylko wzmak lecz cały tor.Opisywali także żeby podpinać do nich cieplejsze źródła i to w jakimś stopniu pomoże.Byli też tacy którzy zaprzeczali suchość grania 200-tki

A tak poza tym z opisów można wywnioskować że to dobry piec,który ma dobrą dynamikę,kontrole dolnych rejestrów i szeroką szczegółową scenę. Jeżeli chodzi o h200 to wyszła tez także wersja hegla H200 anniversary edition.Chciałem zapoznać się z jakąś informacją techniczną,testową ale bez skutku.Jak widać jest to rzadki okaz wyprodukowany w małym nakładzie i pewno tylko na norwegię ,więc nie łatwo o tego typu informacje.Pisałem także do dystrybutora hegla na Polskę,ale nigdy nie mieli do czynienia z tym modelem.W HEGLU H200 annivesary edition zamontowali elementy przedwzmacniacza i końcówki z wersji h300.Jest to model podobno lepszy od standardowej h200 z której wyciągneli wnioski ulepszając go i tworząc model h200 anniversary edition bardziej muzykalny z jeszcze większą dynamiką co było mu bliższe do h300.
A h300 jak wiadomo i bynajmniej dla mnie jest modelem wartym uwagi i poświęcenia paru wieczorów w domowym odsłuchu :blagam:

Informacje zdobywałem od uzytkowników w/w modeli ale najważniejszą rzeczą jest własny odsłuch w domowych warunkach.