Wytargowanie lepszych warunków dla kończących umowy okresowe w N i Cyfra

Michup

New member
Witam, nie znalazłem odrębnego wątku na podany wyżej temat mam zatem pytanie do odbiorców N-ki i przy okazji innych platform, którym udało się wytargować lepsze warunki niż standardowo oferowane przy kontynuacji umowy na czas określony.
Warunki promocyjne oferowane nowym klientom są b.dobre, natomiast tym dotychczasowym oferuje się niewiele lub nic tak jakby nie było kosztów pozyskania klienta...
Czy możecie opisać jak podejść do nadawców by coś ugrać? Słyszałem od znajomego, że wytargował w Cyfrze warunki jak w promocji dla nowych klientów jednak musiał posunąć się do pisemniej rezygnacji z umowy, dopiero wtedy Cyfra "zmiękła". A jak to wygląda w "N-ce"?

Pozdrawiam

Michup

New member
pionaj napisał:
umowy sie nie przedłuża :)
wypowiadasz starą i wchodzisz na nową ,promocję, ...zawsze sie to opłaca

Poczytałem trochę na znanym portalu dot.TV SAT i faktycznie chyba nie obędzie sę bez wypowiedzenia. W ramach tzw. oferty utrzymaniowej można w N niewiele dostać i zawsze z przedłużeniem umowy na kolejny okres.
Wygląda na to że C+ jest bardziej elastyczna dla starych klientów.

Lech

New member
Bez reklam
Michup napisał:
Wygląda na to że C+ jest bardziej elastyczna dla starych klientów.

Wygląda na to, że mądrzeją powoli. Ja mam pełny wypas C+ za niecałe 100PLN na 13 miesięcy. Niestety nie dotyczy to Polsatu czy Nki.

Do góry