Wyświetlanie menu ekranowego?

hary111

New member
Witam.
Mam mały problem myślę o zakupie zestawu KD z amplitunerem TX-SR 577 lub 607 i QQ 500 kolumny ze wzgledu na pokój, tylko 17m a moje pytanie jest następujace. Czy model TX-SR 577 ma wyświetlanie menu na ekranie? bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, znalazłem taką funkcję w opisie TX-SR 607 a i przy jakim sposobie połączenia KD z tv ona działa mam na myśli połączenia tv przewodem scart, bo jeśli przez HDMI to już dyskwalifikuje mój tv. Szukałem kilka dni na forum i nic nie znalazłem .
Pozdrawiam wszystkich!!!:)

hary111

New member
Tyle to i ja zielony ludek w sprawie KD wiem ale nie tu problem na pewno jest tutaj wielu mądrych ludzi i podsuną odpowiedź. Interesuje mnie przy pomocy jakiego połączenia (okablowania) działa wyświetlanie menu na ekranie w TX SR 607 i czy ONKYO TX-SR 577 ma wyświetlanie menu na ekranie?
Sorki jak ktoś się zdenerwuje i odpisze szukaj na forum a napewno znajdziesz. Od kliku dni szukam i pytałem w sklepach ale nikt nie umie mi odpowiedzieć. Szkoda że człek mieszka na wsi i nie ma dostępu do profesjonalistów, w Avansach, Euro-rtv-agd oraz podobnych pracują ludzie którzy troszke mało wiedzą.
Pozdrawiam

mat74

Well-known member
Bez reklam
hary111 napisał:
Witam.
przy jakim sposobie połączenia KD z tv ona działa mam na myśli połączenia tv przewodem scart, bo jeśli przez HDMI to już dyskwalifikuje mój tv.

jeszcze raz ci powtorze bo jak widze -wiesz a nie rozumiesz...

amplituner nie ma wyjscia scart wiec nie mozesz go nawet w ten sposob polaczyc z twoim TV !!!! nie mowiac juz o wyswietlaniu menu....
mozesz jedynie (jesli TV posiada takowe wejscia) polaczyc sie kablem component - aczkolwiek menu na ekranie bedzie niedostepne

wyswietlanie menu dziala poprzez przewod HDMI

hary111

New member
Witam
Dziękuje właśnie chodziło mi właśnie o wyjaśnienie w jaki sposób tzn przy pomocy jakiego kabelka przesyłane jest to menu do tv.
A i skoro w instrukcji TX-SR 577 nic nie pisze o menu ekranowym to znaczy że go niema? Chyba dobrze kombinuję?
Pozdrawiam.

Do góry