Wypalanie LCD!!!

kukes

New member
Matryce LCD Sharp - czasy reakcji...

mogli by przynajmniej okreslić ten czasookres a nie stresują człowieka!!!!!! :twisted:

sunok

New member
Telewizorów LCD to nie dotyczy. Mają one zupełnie inną zasadę działania niż Plasma czy też tradycyjne telewizory CRT.

Ciekła kryształy nie ulegają trwałym zmianom (zmiena się polaryzacja światła) a nie wypala luminofor czy tym podobne....

dnc

Moderator
VIP
Wiem, że temat już był, ale jeśli w instrukcji to jest napisane, tzn, że temat jest aktualny i ważny. Skoro sam producent wspomina o tym aż w trzech miejscach instrukcji, to nie jest jakaś błahostka. Chcę przez ten post zwrócić uwagę wszystkich kupujących na to, ze TV czy to LCD czy to plazmy, nie nadają się do dłuższego użytkowania ze statycznym obrazem. Dotyczy to zwłaszcza podpięcia TV do kompa. Ale czasami zdarza się, że są tzw kanały TV, które emitują stały obraz, który zmienia się co kilka minut, np. z przepisami kucharskimi. Jesli ktoś chciałby poczytać sobie co tam napisali, i jeszcze zanotować na kartce, to wymaga troche czasu i wtedy obraz na ekranie się nie zmienia. Jest to oczywiście sytuacja ekstremalna i nie zdarza się rzadko, ale warto o czymś takim wiedzieć zwłaszcza przed zakupem.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Ja wiem

To po co zakładać nowy temat, w taki sposób robi się bałagan, a wystarczyło dopisać się do istniejącego tematu.

Do góry