Wymiana

pukpuk2

New member
Proszę o pomoc noszę się z zamiarem wymiany amplitunera Denon 1312 na x1000 czy taka wymiana pozwoli mi odczuć różnicę? Mam takie sobie głośniki rubicon mk26, ale ich wymiana na razie nie wchodzi w grę. Proszę o pomoc. Michał

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Seria 1312 to była chyba najniższa seria Denona? Nawet pewnie nie posiadała autokalibracji? Róznicę w mocy i funkcjonalności na pewno odczujesz. Dźwięk pewnie tez delikatnie się poprawi, o ile można mówić o różnicach dźwiękowych w amplitunerach KD z tak bliskiego przedziału cenowego, bo pomiedzy nimi był jeszcze chyba tylko model 1513? W sumie to przejście o 2 oczka wyżej.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
1312 to poprzednik 1513. Jak wymienisz na X1000 zyskasz auto kalibrację. Dźwiękowo będzie pewno trochę lepiej, ale moim zdaniem jak wymieniać to już chyba na X2000.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A wiesz Paweł, że chyba masz rację. Model 1513 wszedł za 1312, więc po nim już jest od razu X1000. Tak czesto tą numerację zmieniają, że można się pogubić:)

pukpuk2

New member
Seria 1312 to była chyba najniższa seria Denona? Nawet pewnie nie posiadała autokalibracji? Róznicę w mocy i funkcjonalności na pewno odczujesz. Dźwięk pewnie tez delikatnie się poprawi, o ile można mówić o różnicach dźwiękowych w amplitunerach KD z tak bliskiego przedziału cenowego, bo pomiedzy nimi był jeszcze chyba tylko model 1513? W sumie to przejście o 2 oczka wyżej.

... niestety mam jeszcze gorszą wiadomość, bo mój sprzęt to 1306 czyli chyba jeszcze niżej... Ta automatyczna kalibracja w moim przypadku byłaby bezcenna mieszkam na poddaszu. A jaka jest różnica w dekoderach np. DD HD od zwykłego DD wszystkie wejście w moim amplitunerze są analogowe jest tylko jedno cyfrowe koaksjalne.

Attachments

• Nowy obraz.jpg
    Nowy obraz.jpg
    717,6 KB · Wyś: 61

collider

New member
Bez reklam
Denon X1000 zagra dużo lepiej nie ma co się nawet spierać. Inna sprawa, że wizualnie 1306 mi się podoba, klasyk.

Do góry