Wymiana TV 46f6100 czy f6500

kokobongo

New member
Witam serdecznie
Obecnie mam Samsunga 32a656 i planuje zmiane na coś większego koszt 3400zł pozwala mi maksymalnie na 46 cali. Oczywiscie im taniej tym lepiej. Zainteresował mnie model 46f6100 ale mało opinii na internecie o nim, natomiast f6500 ma niezłe opinie. Cenowo jest spora różnica. I tu moje pytanie czy jest jakas znaczaca różnica między tymi modelami warta dopłacania paru stówek?

Pokój 20mk
TV/ps3- 70/30%
Odległość od TV około 3m

a może cos z innej firmy np. LG 47LM670S

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
F6100 nie ma smarta i ma CMR 200Hz
F6500 smart 2 piloty, Tuner DVB-S, CMR 400Hz i lepsza matryca

zbyniu4

New member
Poczytaj o LG LA691;)

TV3D za kogo ty robisz na tym forum??????????? Przeczytałem kilka twoich postów i w zasadzie nic szczególnego oczywiście jeżeli chodzi o wydawanie opinii czy pomocy w zakupie tv nie napisałeś, no może po za wtykaniem pusto brzmiących zdań typu jak w cytacie. Określ się dla kogo pracujesz i będzie wszystko jasna. Nie sil się na fachowca tylko jak nim jesteś to podpowiadaj uzasadniając!!!!!!!!!!!!!!!!!

kokobongo

New member
hmm... smart mi nie jest potrzebny, miedzy cmr 200 a 400 zobacze różnice? a lepsza matryca pod jakim wzgledem? jakość obrazu bedzie inna czy moze podświetlenie lepsze? jak to rozumiec?

tdx

New member
Bez reklam
Matryce w F6100 i F6400 sa takie same.
W modelach od F6500 do F6800 jest zastosowany inny rodzaj matryc moim zdaniem lepszy jesli chodzi o kolor przy tych samych ustawieniach. Co do cmr minialnie mniejsze smuzenie oba interesujace Cie tv maja 100Hz matryce.
Osobiscie doradzalbym F6500 ale moze sie okazac ze do Twoich potrzeb F6100 tez da rade ;-)

Wysłane z mojego GT-I9100

kokobongo

New member
na zywo widzialem te dwa TV tylko ze nie stały obok siebie i niemozna bylo za dobrze porównac. Jeszcze zastanawiam sie czy nie dolozyc i nie kupic 50" :) tylko że te 4 cale więcej kosztują +600zł grrr...

TV3D

New member
Bez reklam
TV3D za kogo ty robisz na tym forum??????????? Określ się dla kogo pracujesz i będzie wszystko jasna. !

Pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie w skrócie;)

Z tego co napisałeś jesteś chyba fanatykiem jednej marki :bober:
Ja staram się być obiektywny co do wyboru TV:D i dla nikogo nie pracuję:p

zbyniu4

New member
Pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie w skrócie;)

Z tego co napisałeś jesteś chyba fanatykiem jednej marki :bober:
Ja staram się być obiektywny co do wyboru TV:D i dla nikogo nie pracuję:p

Z tego co się orientuję to doradzanie, podpowiadanie w tak konkretnym temacie nie może-powinno ograniczac się do strzelania modelami (em) LG w każdym wątku bez choćby minimalnego uzasadnienia.
Apropos, jak dla nikogo nie pracujesz to z czego ............:hihi: Nie jestem tym kim mnie nazwałeś (chyba). Po prostu szukam dobrego tv 50-55" w kwocie do ok 5,5k tyle. Sam mi się po prostu podoba ale nie wiem jak gra czy sprosta moim potrzebom. Powinieneś zauważyć że w innym temacie pisałem o kilku modelach różnych marek.
Bez urazy ale napisanie że ten tv ............. jest dla ciebie-mnie ok jest nic nie warte. Uważam że nie powinieneś się męczyć z takim doradzaniem. Przy kolejnej podpowiedzi powinieneś się bardziej postarać.

TV3D

New member
Bez reklam
Z tego co się orientuję to doradzanie, podpowiadanie w tak konkretnym temacie nie może-powinno ograniczac się do strzelania modelami (em) LG w każdym wątku bez choćby minimalnego uzasadnienia.

Bez urazy ale napisanie że ten tv ............. jest dla ciebie-mnie ok jest nic nie warte.

Bez urazy kolego ,ale to jest moje subiektywne odczucie i innych na tym Forum co i który TV jest wart!
Moim zdaniem np: te modele co podałem są OK;)
,a jeśli mówię o jakimś modelu LG czy Panasonic to odsyłam zainteresowaną osobę to odpowiedniego wątku na Forum by mógł sam doczytać

A widzę ,że TY tylko ględzisz:p

Ostatnia edycja:
Do góry