Wymiana sprzetu - jaki amplituner?

harnas81

New member
Witam,

czas na zmiany ... chce wymienić swój obecny sprzęt (ONKYO SR 506). Co teraz się liczy ... na jakie modele warto zwrócić uwagę? Ze swojego obecnego amplitunera jestem zadowolony ale po wymianie kolumn - prawdopodobnie zakupie JBL Studio 190 (pokój 24m2, 50% filmy BLURAY, 50% rock, blues). Czy model ONKYO NR 626 to jest to czego szukam :) A co z innych firm byście polecili ... najchętniej w budżecie do 2 tys.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podałem żebyś miał z czym porównać. Najlepiej wybierz się na odsłuch. Onkyo też jest ok, szczególnie do filmów. W stereo moim zdaniem są lepsze amplitunery. Wszystko kwestią gustu. Pisałeś że 50% muzyka i ja bym raczej wybierał z tych co ja podałem. Szczególnie do JBL szukałbym amplitunery, które grają cieplej. Onkyo gra dość jasno i ostro. Musisz posłuchać czy będzie Ci to odpowiadało.

harnas81

New member
ok, na pewno wiecie lepiej :) Jeśli tak to podajcie jakieś modele harmana jak i marantza.
Z chęcią się bym wczytał i wybrał na odsłuch. Jeśli któryś z tych modeli to kolumny JBL będą do niego pasowały?

Pozdrawiam

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Studio 190 ładnie się zgrywają z Onkyo 616 - nie mam jednak porównania z innymi amplitunerami, więc nie wiem czy jest to najlepszy zestaw. Na pewno jest bardzo dobry :)

Do góry