Aneksja salonu nadal trwa. Zamówiłem rolety 100% zaciemniające, bo w dzień nie ma jak komfortowo oglądać

Dodałem z domowych zapasów 2 kolumny na tył (7.2) i pojawiły się nowe tryby w ampli

Powiem tak, jest teraz wybór pomiędzy 5.2.2/5.2/7.2 i jestem mega zadowolony (że też wcześniej nie dołożyłem tych kolumn na tył, to się sam sobie dziwię). Teraz trzeba zmienić ampli na TX-RZ840 i dołożyć na sufit jeszcze 2 sztuki głośników. Tak się zastanawiam, czy dołożyć 2szt. RP-500M, czy kupić 4szt. RP-400M i te 500-setki sprzedać ? Nie daję dipoli, bo czytałem, że dla Atmosa lepsze są dolne głośniki direct, zamiast dipoli, które zmniejszają lokalizację obiektów.
Miało być tylko 5.2.2, a skończy się na 7.2.4
Żona się znowu pyta, kiedy planuję kończyć te eksperymenty i zacznę w końcu remont salonu? W ramach przynęty powiedziałem, że przesunę taras w bok, dobuduję jej z boku przedłużenie salonu, wywalę ścianę między salonem i obecnym tarasem i jej się salon powiększy o 24 m2, a ja dla siebie tylko jedną ścianę dostawię z drzwiami i parę złotych na farbę, welur i kanapy kinowe potrzebuję i zabiorę tylko 22m2. Będzie miała 42, zamiast 40, czyli będzie 2 metry do przodu

Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie...