Wymiana dysku - problem z miejscem

Tom_Bod

New member
Masta_J napisał:
Temat tego wątku to wymiana dysku, czy chcesz wymienić dysk?
Nieee!!! Źle mnie zrozumiałeś.
Mam "nówkę sztukę PS3", i PC-ta, który pełnił do tej pory rolę domowego Media Center.
Teraz dane (wraz ze strukturą) chciałbym SKOPIOWAĆ do PS3.
I chciałbym, żeby sposób katalogowania moich zasobów (zdjęć) był taki, do jakiego przywykłem.

W tzw. "międzyczasie" doczytałem już o PS3MediaSerwerze. Uruchomiłem, działa. No ale to znów w tę stronę, że to "PS3 widzi PC-ta", ja wolałbym "zobaczyć" dysk konsoli i sobie na nim poukładać foldery po swojemu...:rolleyes:
pozdrawiam. T.

janicq

New member
Niestety w tą stronę to nie zadziała. Sam mam 120 GB filmów HD i zdjęć. Ale wrzucając to na PS3 Sonka wrzuci to w katalog miesiąca, kiedy to wrzucałeś.

Tom_Bod

New member
No więc pogodziłem się z taką niedogonością i przerzucam kilkadziesiąt (grubo ponad setkę) "albumów" na PS3.
I jeszcze to, o czym piszez - album, który ma na zewnętrznym źródle jakąś nazwę, i tak jest przerzucany pod nazwę opisaną datą. Każdorazowo muszę zmienić nazwę skopiowanego albumu.
Całe szczęście, że od razu kupiłem do pada klawiaturę, ale to i tak rzeźbienie...
A chcę mieć wszystko na PS3, bo jednak Foto Gallery fajne obsługuje zasoby foto. No ale tylko na własnym dysku...

cyber78

Member
Bez reklam
Niestety w tą stronę to nie zadziała. Sam mam 120 GB filmów HD i zdjęć. Ale wrzucając to na PS3 Sonka wrzuci to w katalog miesiąca, kiedy to wrzucałeś.

Nie do końca, wrzuci to do katalogu /PS3/MUSIC/ lub /PS3/PHOTO/ lub /PS3/VIDEO/ - odpowiednio.

Natomiast domyślnie wyświetli ci to w menu po dacie wrzucenia, ale wystarczy nacisnąć KWADRAT na padzie aby zmienić sortowanie, np po nazwie. (albo TRÓJKĄT, i u góry masz wybór sortowania).

Możesz też zrobić sobie własne tagi i posortować muzykę w folderach, np metal, heavy metal, death metal itd.; i teraz w folderze posortować po nazwie.

Do góry