Trzeba przyznać, że trochę namieszali z tymi nowymi zasilaczami. Było do przewidzenia, że będę zwolennicy i przeciwnicy. Słuchałem avr270 w stereo i nie było się do czego przyczepić. Ale jak by było w 5.1 to nie wiem. Zawsze amplitunery Harmana słynęły z "mocnego" grania. Nie mały dużej mocy w stereo , ale przy obciążeniu kolejnych kanałów na było dużego spadku. Teraz jest trochę inaczej. Duża moc w stereo i już większy spadek mocy. Z jednej strony rozumiem, że chcą iść w stronę lepszego stereo w amplitunerach KD bo takie, są potrzeby rynku, żeby mieć jeden uniwersalny klocek, ale z drugiej strony nie należy zapominać, że jest to amplituner KD i najważniejsze żeby miał kopa w 5.1 czy 7.1. Jak ja szukałem nowego amplitunera to też mocno rozważałem avr370, szczególnie, że blackninja miał na niego dobrą cenę. Po odsłuchu wybrałem Maranzta bo bardziej mi pasowało brzmienie i jednak te kontrowersyjne zasilacze Harmana też pewnie na mnie wpłynęły. A nie powiem zawsze marzył mi się Harman

A tak przy okazji wiesz może blackninja czy są w planach wyższe model? Przydałby się np. avr470 czy avr670.