Wymiana 55PUS7504/12 na coś większego

Behoston

New member
Zmieniłem ostatnio miejsce zamieszkania i ściana zrobiła się na tyle pusta, że mój tv po prostu na niej zginął. Lekko sprawe poprawiło wizualnie kino domowe ale i tak potrzebuje coś zdecydowanie większego. I tu zaczyna się problem, bo zacząłem szukać również Philipsa z myślą o 4 stronnym ambilighcie bo ten ficzer naprawdę mi się podoba i chciałbym go zostawić za prawie wszelką cenę. Jednakże x4 prawie nie istnieje a już na pewno nie w modach dostępnych obecnie w sprzedaży... Również wybór telewizorów większych nie jest jakiś duży, a konstrukcje z lat 2023/2024 od philipsa nie cieszą się dobrymi opiniami w internecie.

To, czego poszukuje, to ekran o przekątnej najlepiej powyżej 65 cali, zdaje się że 55->65 to będzie mało, szczególnie jeśli w grę wchodzi coś bez ambi. Fizycznie wejdzie mi i 110 cali albo lepiej, ale nie chce też wydać nie wiadomo ile. Jak pisałem, bardzo zależało mi na ambilight, bo jestem zadowolony z mojego obecnego tv (poza dźwiękiem, ale mam kino domowe więc da się żyć). Najpewniej pójdzie do sypialni albo gdzieś po rodzinie. Początkowo chciałem oleda, ale patrząc na ceny dużych modeli i w dodatku ograniczając się do philipsa wydaje mi się, że nie ma to niestety sensu. Fajnie jakby było 120Hz.

Nie bardzo wiem co wybrać. Liczyłem, że po prostu kupię większe to samo co mam z ewentualnie upgradem do oleda jak nie będzie dużo drożej ale wolałbym jednak nie wydać więcej niż parę tysięcy, zdecydowanie nie chce wydawać 20k tylko dlatego że philips ma patent :/ do tego jeszcze ten system własny philipsa...

Szukam porad, wskazówek, propozycji modeli, czegokolwiek

Behoston

New member
Ok. ale ile masz max kasy ?
Raczej ile chce wydać? Myślę że to zależy co dostanę więcej za jaką dopłatę. Obecny tv kupowałem za 2.5k więc od 3 do 8 to mój startowy przedział.
Wstępnie patrzyłem w sklepie to qledy wyglądają wg mnie całkiem fajnie, chociażby te od hisensa, szczególnie że teraz mają cashbacki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli zostajesz przy 65" to 65Oled819,
Jeśli wielkość i ambilight - to 77oled819

Wraz z wielkością - to jednak wielkość ma znaczenie
Czyli 85" w mini led tv.
I model 85c855 - to w tej klasie extra !.

Do góry