Witajcie.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Ok 4,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost - regulowany uchwyt
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Są rolety.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-P42GT50E (plazma)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Mocniejsze głośniki, brak zestawu w pokoju. Youtube. Netlifx.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Sat NC+
10. Jakie urządzenia? Brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3h/dobę
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Raczej nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? News, filmy akcji
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Z poziomu tv? Raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Gry 5% może.
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości? min. 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nic.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 30% dzień, reszta noc.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4500 PLN + mały margines
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? co 6-8 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Często
Widzę, że chętnie polecacie SONY LED KD-65XG9505. Zacząłem rozglądać się za nowym TV i miałem okazję obejrzeć. Sprzedawca jakoś Panasonic nie chciał pokazać bo powiedział, że w tej cenie może mnie denerwować kolor np twarzy aktorów. Nie wiem o co dokładnie mu chodziło.
LG 65NANO803NA
LG 65NANO863NA
Sony Bravia KD-65XG8577 (sprzedawca mi go odradza i mówi, że brałby 8505 jak już)
Sony Bravia KD-65XG8505
Sony zrobił na mnie ciekawe wrażenie jeśli chodzi o barwy, ale wiadomo to był materiał promocyjny. Nie oglądam BluRay (brak urządzenia)i pytanie czy któryś z tych modeli jakoś znośnie skaluje obraz z TV na 4k, żeby z 3 metrów chociaż oczy nie krwawiły? Niestety do ceny TV musi dojść uchwyt odchylany na boki (aby móc dopasować TV do miejsca siedzenia w pokoju) i dostawa z montażem (szacuje łącznie +400 zł).
Wiem, że nie będę mieć takiej czerni jak w plazmie, którą mam obecnie, ale widząc jeden wątek nt bleedingu w XF9505 mam nadzieję, że obecne TV LED nie mają AŻ takich problemów?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Ok 4,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost - regulowany uchwyt
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Są rolety.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-P42GT50E (plazma)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Mocniejsze głośniki, brak zestawu w pokoju. Youtube. Netlifx.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Sat NC+
10. Jakie urządzenia? Brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3h/dobę
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Raczej nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? News, filmy akcji
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Z poziomu tv? Raczej nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Gry 5% może.
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości? min. 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nic.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 30% dzień, reszta noc.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4500 PLN + mały margines
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? co 6-8 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Często
Widzę, że chętnie polecacie SONY LED KD-65XG9505. Zacząłem rozglądać się za nowym TV i miałem okazję obejrzeć. Sprzedawca jakoś Panasonic nie chciał pokazać bo powiedział, że w tej cenie może mnie denerwować kolor np twarzy aktorów. Nie wiem o co dokładnie mu chodziło.
LG 65NANO803NA
LG 65NANO863NA
Sony Bravia KD-65XG8577 (sprzedawca mi go odradza i mówi, że brałby 8505 jak już)
Sony Bravia KD-65XG8505
Sony zrobił na mnie ciekawe wrażenie jeśli chodzi o barwy, ale wiadomo to był materiał promocyjny. Nie oglądam BluRay (brak urządzenia)i pytanie czy któryś z tych modeli jakoś znośnie skaluje obraz z TV na 4k, żeby z 3 metrów chociaż oczy nie krwawiły? Niestety do ceny TV musi dojść uchwyt odchylany na boki (aby móc dopasować TV do miejsca siedzenia w pokoju) i dostawa z montażem (szacuje łącznie +400 zł).
Wiem, że nie będę mieć takiej czerni jak w plazmie, którą mam obecnie, ale widząc jeden wątek nt bleedingu w XF9505 mam nadzieję, że obecne TV LED nie mają AŻ takich problemów?