wyłączenie 100Hz i regulacja pochylu

BartGT

New member
Jako że dzis stalem sie posiadaczem ów telewizora mam 2 szybkie pytanie. ;) :niewiem:

1. Czy jest mozliwosc ew. jak wyłaczyc 100Hz :roll: przeszukalem cale menu i instrukcje ale nigdzie nie znalazlem mozliwosci wylaczenia, chyba ze w ogole nie wystepuje ta funkcja

2. Da sie jakos wyregulowac na standartowej podstawie jakos pochył tego TV? :hmm:

dzieki wielkie za odpowiedz :bober:

Forest89

Active member
Bez reklam
100Hz nie da się wyłączyć. Panasonic okroił trochę funkcje swoich telewizorów bo wyszedł z założenia, że to co dobre to po co wyłączać? Chcesz mieć koniecznie gorszy obraz? Po co?

Co do drugiego pytania to niewiem. Ja w swoim Panasonicu nie mam.

Maxavelli

New member
Np. po to ze na 100Hz nie da sie w ogole grac. Ja np. tylko gram, nie mam nawet anteny wpietej do TV.

Cale szczescie, ze nie kupilem Panasonica...

BartGT

New member
Maxavelli napisał:
Np. po to ze na 100Hz nie da sie w ogole grac. Ja np. tylko gram, nie mam nawet anteny wpietej do TV.

Cale szczescie, ze nie kupilem Panasonica...

To mnie zmartwiles teraz :( bo planuje X360 pod to podpiąć :(

BartGT

New member
Forest89 napisał:
Dziwne bo ja mam konsole PS3 podpiętą i gra się wyświenicie...
Czyli mowisz zeby kupowac X-a i się nie przejmować :roll::p

Mógłby sie ktos wypowiedziec w kwesti funkcjonowania tego zestawu: LX85 + Xbox360 czy rzeczywiscie to sobie nie radzi :hmm:

Ostatnia edycja:

Maxavelli

New member
@BartGT - wyprowadzanie combo w Tekkenie wymaga wyczucia pojedynczych klatek animacji i wciskania kombinacji w odpowiednim momencie. 100Hz uniemozliwia "liczenie do 30tej klatki" przez co gra jest niemozliwa.

Nie przecze - jak ktos "pyka" od czasu do czasu, to tego nie zauwazy. Ale jak ktos jest Graczem, to pierwsze co robi to wylacza 100Hz.

Forest89

Active member
Bez reklam
Maxavelli bo nie wiadomo w ogóle o czym gadasz. Ja też jestem graczem, mam PS3 i gram na telewizorze Panasonic 37LZD800. W grach sprawuje się bardzo dobrze. No, ale może się nie powinienem wypowiadać bo nie mam 32LX85 tylko 37LZD800 a to na dzień dzisiejszy najwyższy model Panasonica, w którym wiele wad usunięto a i dodano kilka nowszych technologii.

meduza88

Banned
Forest ma nejlepszy model.Mi niestety nie starczylo.Nie wiem o czym ten czlowiek pisze ale znam te gre swietnie (Tekken).Nie rozumien jednak o co mu chodzi?? On wyprowadza kombo i liczy ciosy?:confused:.Znaczy z tego co zrozumialem to 100 Hz nie pozwala na dokladne policzenie ciosow?:hmm:.On cos spalil to wiecej jak pewne.

Maxavelli

New member
Przejedz sie na dowolny turniej Tekkena i zapytaj kto z finalistow robi comba na wyczucie - kazdy "liczy klatki". Gdy widzisz ze np. reka czy noga jest w konkretnym stadium to oznaka dla Ciebie bys kontynuowal naciskanie klawiszy. 100Hz dodaje nam dodatkowa klatke posrednia pomiedzy dwiema zwyklymi, co dekoncentruje. I nikt z graczy turniejowych nie bedzie gral na 100Hz, bo to po prostu przeszkadza...

Forest89

Active member
Bez reklam
Maxavelli zaczynam Cię chyba rozumieć. Ale według mnie i Panasonica gra i ogólnie obraz ma wyglądać jak najlepiej i jak najpłynniej. Wkońcu wszyscy dążą by obraz się nie rozmazywał itd, a nie aż tak źle by można było liczyć kratki. Ale jak ktoś gra w turniejach, robi sobie z tego kasę, albo większą czy mniejszą przyjemność to sobie może liczyć te klatki na innych gorszych telewizorach :p Ja brak możliwości wyłączenia 100Hz nie uważam za wadę. W większości gier to pomaga a dla Tekkena nie będę rezygnąwał z takiego TV jakim jest Panasonic :)

premek111

Active member
Bez reklam
mialem model LX70P i podlaczone PS3 i Xbox360,nie zauwazylem zadnych problemow,Dead or Alive 4 smigalo plynnie
pozdrawiam

meduza88

Banned
tu nie chodzi o plynnosc a o zjadanie klatek.Jesli zagrasz na Sony wersji Z ktore ma niby 200 Hz bedzie jeszcze gorzej.W telewizorach ze 100 czy jak Sony 200 Hz chodzi wlasnie o "zjadanie" klatek dzieki ktorym obraz staje sie plyniejszy

Forest89

Active member
Bez reklam
No i chyba o to chodzi prawda? Płynność to naturalność. Nie lubie jak mi obraz skacze. No, ale jak ktoś traktuje gry aż tak poważnie, że robi sobie turnieje i zawody to może faktycznie ta płynność jest uciążliwa :)

Maxavelli

New member
Dziekuje zarowno Meduzie jak i Forestowi za podjecie merytorycznej dyskusji - ciesze sie, Panowie, ze poczuliscie o co chodzi zamiast nadal mnie bezpodstawnie wysmiewac ;-). Do grania podchodze bardzo powaznie. Osobiscie przyznaje - Panasonici to swietne telewizory! Jakosc obrazu jest niesamowita. Tyle ze mialem na szczescie okazje zagrac przed zakupem i nie wiem czy jest to wina zastosowania w praktyce pojecia "plazma", "Panasonic", "0,001 ms" czy czegos jeszcze innego - po godzinie grania bolaly mnie oczy, co niestety w moim wypadku nie wchodzi w gre (nieraz w wolne weekendy grywam po 8-12 godzin). Inaczej mysle ze wybralbym wlasnie Panasonica - kolory sa niesamowite! Tymczasem posiadam Samsunga LE40A656 - czas reakcji 4 ms jest akceptowalny do grania, komfort po wylaczeniu 100Hz - bardzo dobry i kolory tez w miare. Nie te, co na Panasonicu, ale przynajmniej moge cala noc spedzic na graniu bez bolu oczu ^_^!

meduza88

Banned
Nie pozostaje nic innego jak Samsung.Ja mialem na poczatku Sony 32W4000.Nie wiem czym to bylo spowodowane ale od obrazu lzawily mi oczy.Moze przyczyna tego byl zbyt wysoki kontrast matryc jakie ma Sony alebo brak 100Hz.Miedzy innymi z tego powodu po tygodniu zmienilem go na Panasonic i zmeczenie oczu minelo.

Do góry