Wyłączający się amplituner Denon AVR

grosik87

New member
witam,

Posiadam zestaw głośników Canton GLE 490.2, sub Canton sub 10sc oraz amplituner Denon AVR-1911 .
Mój problem polega na wyłączaniu się amplitunera przy słuchaniu głośniej muzyki na poziomie (-10).
Amplituner zaczyna się grzać i wyłącza się. Mogę go włączyć i za 2 min znowu się wyłączy.
Dodatkowo zamontowałem wentylator, jednak to nic nie pomogło.
Czy ten amplituner nadaje się do tych głośników?
Kable sprawdziłem i wszystko jest ok (podmieniłem je na inne i nic się nie zmieniło).
Gdzie leży problem ? ma ktoś jakieś pomysły?

Pozdrawiam
Łukasz

grosik87

New member
witam,
Udało mi się wypożyczyć wyższy model denona Avr-X3100W.
Gra to o niebo lepiej. Nie spodziewałem się takiej poprawy.
Miałem problem żeby sub grał dobrze (mam duże pomieszczenie i było dużo "dziur" - raz był słyszalny bas a metr dalej zanikał.)
Teraz same głośniki frontowe "mocniej" grają. Sub nie jest nawet aż tak konieczny do słuchania.
W przyszłym tygodniu mam możliwość również wypożyczyć na parę dni AVR-x4100w. Chciałem się upewnić jak to będzie wyglądało z jeszcze lepszym ampli... (w teori:))
Także problem chyba zażegnany.
Jeżeli komuś potrzebny w bardzo dobrym stanie amplituner Denona AVR-1911 to chętnie sprzedam:).

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na X4100 powinno być jeszcze lepiej. Daj znać jak posłuchasz. Ewentualnie opcja 2 zakup X3100 i potem dokupić końcówkę mocy. Grosik87 masz zestaw kolumn 5.1?

grosik87

New member
tak mam zestaw 5.1.
Ale największy problem miałem podczas słuchania muzyki w stereo.
Na forach są opinie, żeby brać model AVR-x4100w, ale cena niestety jest odczuwalna... jeżeli odczucia będą słyszalne to będę miał pewnie problem:).
Zobaczymy czy w moim pomieszczeniu będzie to zauważalne.

Do góry