Wybót Telewizorka

alpin

Member
Witam jestem na etapie wyboru TV, proszę o pomoc obecnie użytkuję dwie Plazmy Samsunda 42 i 50 cali model z przed 4 lat.
Ale przyszedł czas na zmianę.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor- 30m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora- 3-4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem - 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć - stać
6.Jak słońce świeci w pokoju - lekko z tylnego boku
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
8.Co chcemy aby telewizor posiadał - Bardzo dobra jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora - NC+
10.Jakie urządzenia - PS3,PS4
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor - 4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą bez róznicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej - sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie - raczej nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie - 1
16.Preferencje co do marki - nie zawiodłem się na Samsungu ale za dużo będzie ich w domu
17.Preferencje co do wielkości - nie mniej jak 55
18.Co Cię denerwuje w telewizorach - w obecnym telewizorze "powiwoki" czy jakoś tak to się nazywa
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień - wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup - od 5 tyś. do:niewiem:
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne - tak, jakie? :niewiem:

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

alpin

Member
Możesz troszkę jaśniej...:-(
Chyba źle się wyraziłem z tymi powidokami, chodzi mi o to że podczas szybkich scen, nieraz w około postaci pojawia się tak jakby smużenie.

Ostatnia edycja:

digitalus

Banned
Witam
Jesli mozesz przeznaczyc 5000zl na telewizor to w tym przedziale cenowym najlepszy jest model st60.Czyli tx-p50st60e
ST60 w rankingu telewizorow jest na pierwszym miejscu
Best TVs - CNET Reviews
5 gwiazdek ,najwyzsza ocena.
Na stronie hdguru st60 tez otrzymal najwyzsze oceny
Panasonic TC-P65ST60 Plasma HDTV Review | HD Guru
Jesli mozesz przeznaczyc wyzsza sume czyli powyzej 5000zl to np model Tx-p50gt60e
http://www.avforums.com/reviews/Pan...B-3D-Plasma-Television-Review_505/Review.html
http://www.avforums.com/reviews/Pan...-P55ST60B-3D-Plasma-TV-Review_551/Review.html
W modelu gt60 ,dwie pary okularow ,mozliwosc nagrywania przez usb na dysk twardy, sterowanie glosem, czyli mozna "porozmawiac" z telewizorem:) 3 d aktywne
w modelu st60 jedna para okularow, 3 d aktywne
Porownanie jakosci obrazu st60 i plazmy pioneer kuro w linku nizej
http://www.avsforum.com/t/1475972/official-panasonic-st-gt-vt-zt60-pictures-thread

Ostatnia edycja:

alpin

Member
Ja chcę przeskoczyć na coś bardziej nowoczesnego (system 4K) coś takiego widziałem w Sony i zrobiło na mnie wrażenie, ale jak to się będzie sprawdzać w moich warunkach i czy warto wydać 15 tyś.
W tej chwili w salonie mam plazmę Samsunga 50 cali model 656 ogólnie nie narzekam ale...
Dlatego chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś TV który jest w stanie zdecydowanie przebić jakością obrazu mojego Samaunga, bo jeśli mam wydać przykładowo 10-15 tyś. i tylko nieznacznie będzie lepiej, to szkoda kasy.

Duch87

New member
Bez reklam
Jak masz nieograniczony budżet to kupuj Philips 60PFL8708S - najmocniejszy w tym momencie telewizor na rynku. Ma w sobie dosłownie wszystko - od ambilighta i miracast po telegazete :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Poproś o prezentację modeli w domu to sam najlepiej w swoich warunkach wybierzesz.
Panasonic 60 ZT60
Philips 65PFL 9708
Sharp 70 LE 857

Do góry