Wybór zestawu 5.1

biax

New member
Witam Szanownych Kolegów!

Wiem, że temat ten poruszany był/jest/będzie milion razy, niemniej jednak, chciałem prosić fachowców o poradę. Nie chę udawać sie na odsłuch zestawu, który planuję zakupić bez jakiegokolwiek ukierunkowania.

Planuję zakupić nowy zestaw głośnikowy 5.1 - Cena do 6.000 zł. Pomieszczenie około 30m2. Sprzęt: ONKYO TX-NR808, ONKYO BD-SP807, SAMSUNG UE46C6500.
Jeden wymóg, satelity powinny mieć możliwość montażu ściennego (ze względu na topologię pomieszczenia). :?

Z góry dziękuję ze wszelkie rady oraz sugestie!

Pozdrawiam

biax

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Najważniejsze są kolumny więc trzeba od nich zacząć i później kombinować z elektroniką.
Obejrzyj Monitor Audio zestaw M6+MC+M2 przy ich zakupie w promo jest teraz subwoofer MSW10 gratis.

biax

New member
Ciekawe i warte rozważenia , myślałem też o JBL Northridge Cine Pack E20+EC25+E80+E150P.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
oczywiście ze też warte.
Rozumiem że mają grać również do muzyki ?
Jaki rodzaj muzyki preferujesz?

biax

New member
Raczej zestaw który chciałbym wybrać ma sprawdzać się w kinie domowym HD. Zarówno w filmie jaki i koncertach rockowych/metalowych :)
Jeżeli stereo muzyka rockowa oraz metal, nie omieszkam też posłuchać elektroniki (tangerine dream, klaus schulze)

Jok3r

New member
Bez reklam
To jeszcze się przyjrzyj głośnikom Klipsch z serii Reference i w przypadku muzyki, której słuchasz będziesz bardziej zadowolony niż z JBL-a, a w kinie domowym również się sprawują fajnie. Model do rozważenia to np. RF-62, ewentualnie też możesz się zastanowić nad Canton Chrono 509.2, lub B&W 684.

biax

New member
Ufff, mam już listę zestawów do odsłuchu, teraz tylko muszę znaleźć salon ze sudyjkiem odsłuchowym .....

Dziękuję za wszelkie sugestie :)

Do góry