Wybor TV od 48 cali do 55 cali

Ponczo24

Member
1. Odległość od ekranu: 2-3.5
2. Preferowana technologia: obojętnie
3. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: światło
4. matryca błyszcząca czy matowa: obojętnie
5. preferowana wielkość telewizora: min. 48
6. preferowana marka: brak
7. jakie urządzenia będą podłączone: hdmi
8. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: pół na pół
9. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: raczej na wprost
10. czy ważne jest wifi: ma miec
11. czy będziesz korzystać z widgetów: raczej tak
12. czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: tak
13. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: tak
14. ma mieć 3D: może ale nie musi
15. ma mieć slot na karty SD: nie musi
16. ma mieć tuner DVB-S: nie musi
17. Jaki masz sygnał: dvbt
18. ile programów HD: 7
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 5h
20. Ma stać czy wisieć: obojętnie
21 Rozdzielczość: fullhd badz 4k sam niewiem
22. DVB-T: Tak
23 Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, kolorów
24. Jaka klasa cenowa: do 3500

kacper-24

New member
LG 50LF652V ma dobre opinie i sony 755c lub 805c czy 809c. Sony mają problem z systemem ale powoli zaczynają sobie radzić aktualizacjami. O philipsie wystarczy poczytać na tym forów. Tv najgorsze w swojej strefie cenowej, wolny, zacinający się, potrzeba restartów, ogólnie odradzam.

omnia

New member
LG 50LF652V ma dobre opinie i sony 755c lub 805c czy 809c. Sony mają problem z systemem ale powoli zaczynają sobie radzić aktualizacjami. O philipsie wystarczy poczytać na tym forów. Tv najgorsze w swojej strefie cenowej, wolny, zacinający się, potrzeba restartów, ogólnie odradzam.

A to ciekawa opinia o tym telewizorze, bo np. Szymon Adamus umieścił go w końcoworocznym zestawieniu najbardziej udanych modeli mijającego roku. Jak dla mnie, bawiłem się nim z godzinkę, nie ma mu co stawiać takich zarzutów, mnie się nie zawiesił.

kacper-24

New member
a to dziwne bo ja posiadałem dwa modele z dwóch roczników z rzędu i nic nie poprawili w tym roku jest tak samo. Można o tym poczytać choćby na tym forum lub na innych, a najprostsza sprawa wpisać w google model i problemy. Jak ktoś w ten sposób nie potrafi znaleźć informacji no to trudno niech kupuje, a później zastanawia się jak go zwrócić.

kacper-24

New member
niewiele, a to i tak bajer (upłynniacz) który niewiele daje. Te soniacze mają porządną natywną matrycę (100Hz) która daje największy efekt.

racuh

Banned
czyli wartosc 400 a 900 niema zn aczenia?

Liczy się wartość natywna matrycy, Przykładowo w TV z 400hZ w opcjach będzie opcja włączony i wyłączony a w tym z 900 będzie wył, minimum, średni, max. Ale pewnie gdybyś porównał te TV to nie zobaczysz różnicy, osobiście wolę jak ta wartość będzie mniejsza bo wtedy obraz jest bardziej realistyczny, nie będzie zwolnionego tempa.

Do góry