Wybór tv 85 cali

jakub1989

Member
Witam
Szukam Tv 85 cali z możliwe najlepszą czernią dlatego wybrałem kilka modeli mini led

TCL 85Q6C 85
PHILIPS 85PML9019 85
HISENSE 85E7NQ Pro 85

Byłem praktycznie zdecydowany na HISENSE 85E7NQ Pro 85 ale znalazłem philipsa i tcl

TCL ma chyba najwięcej stref wygaszania nie mogę znaleźć informacji ile stref ma philips
W philipsie podoba mi się Ambilight.

Tv będzie używany głownie do platform streamingowych oraz jako ekran konsoli dlatego muszą mieć VRR

Który z tych Tv ma najlepszy ekran ? jeśli TCL ma lepszy niż Philips zrezygnuje z ambilight

Chyba że ma ktoś inną propozycje ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych modeli - wyraźnie najlepszy pod każdym względem jest jest TCL.
Ale są też wyższe modele w specjalnych cenach.
Pytanie ile masz max kasy ?

Różnica jest duża na korzyść TCL mimo ambilightu w Philips TV.

mac-ony

Well-known member
Bez reklam
Mam TCL 85 C 855 i śmiało mogę polecić.
Kiki zrobi Tobie super cenę . Nie będziesz żałował .

Stannasia

New member
Ja mogę polecić Philipsa - model 85PUS8818/12. Bardzo dobrze wykonany, ostry obraz, przyzwoity dźwięk, fantastyczny ambilight - oświetlenie boczne robi super efekt. Oprogramowanie Googla jest super - można bez problemu połączyć ze swoim telefonem itp. oraz asystent Google działa super na tym tv.

Jacoplaco 7

New member
TCL C6K nadaje się do ciemniejszych pomieszczeń. C7K jest jaśniejszy i lepszy do nasłonecznionych pomieszczeń, ale za to gubi szczegóły w jasnych partiach.
Ja biorę od Kikiego właśnie 6K bo bardziej zależy mi na jakości ciemnych szczegółów, niż na wypalaniu siatkówki.
Bo chyba zaczęła się wojna na jasność.
Ale za doskonała kontrolę tego i tego trzeba dużo pieniądza wydać

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL 6K Świetny telewizor do Twoich potrzeb, właśnie sprawdzony.
Kalibracja załatwia sprawę nadwrażliwej jasności.

Do góry