Wybór TV 75 cali do platform cyfrowych i gier

Blackhorseman

New member
Cześć,
mam zamiar kupić TV, 75 cali, 100/120Hz. Dobrze jakby był z Androidem, ale nie jest to wymóg. Nie bez znaczenia jest jego trwałość i dobrą gwarancję (może gwarancja zero bad pixels). Podobno SAMSUNG nie ma zbyt dobrego serwisu (przynajmniej jeśli chodzi o telefony) a Philips dość wysoki model strzelił mi zaraz po zakończeniu gwarancji (może miałem pecha). TV ma służyć do oglądania materiałów z platform cyfrowych oraz grania w gry z PC. Celuję w następujące modele:
SAMSUNG QE75Q77B
SONY KD-75X85K
SONY KD-75X90J
SONY KD-75X94J
Panasonic TX-75JX940E

Może ktoś posiada z ww. modeli, albo ma jakieś porównanie. Będę wdzięczny za sugestie.

Blackhorseman

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok. ale podaj proszę jakie ma spełniać potrzeby ?
Na czym Ci najbardziej zależy ?
Jaki masz teraz telewizor ?
Ile masz max kasy ?
Łatwiej będzie podpowiedzieć.

Blackhorseman

New member
Dzięki za odpowiedź.
Sygnał będzie pochodził z Netflixa, HBOMax, Amazon Prime itp. Czyli praktycznie wszystko w 4k.
Kanały telewizyjne sporadycznie, może z 5% całego oglądania.
TV ma również służyć do grania w gry z PC. i to pewnie będzie jego główne przeznaczenie.
W PC mam kartę NVidii RTX 3080.
Zależy mi na dobrym kontraście, kolorach i płynności ruchu.
TV będzie podłączony do zewnętrznego wzmacniacza.
Pieniądze na TV to 7k.
Bardzo ważna jest trwałość, tzn. ostatnio miałem pecha do TV i oba zepsuły się zaraz po gwarancji (Panasonic 50' i Philips 55' - nie pamiętam modeli ale nie były to z tych najtańszych). Nie chciałbym po dwóch latach wyrzucać TV za 7 tysięcy.
Od 5 lat nie mam TV, wszystko oglądałem lub grałem na monitorach IIyama 32 cale, z matrycą IPS i odświeżaniem 144Hz.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nikt nie chce wyrzucać telewizora tym bardziej 75".
Z bardzo dobrych w klasie cenowej masz :
  • TCL 75C735 za 7299 zł z matrycą VA, 144Hz
  • LG 75 Nano 793 za 5999 zł
  • Philips 75 PUS8807 z ambilightem , 120 Hz.

Do góry