Wybór TV 50 cali PS4, Smart - pilna pomoc

S

sebax1993

Guest
Witam serdecznie,
Do piątku tj 30.10.2015 muszę wybrać Tv do mieszkania, tutaj odpowiem na pytania ułatwiające wybór przez Was czyli znawców :)

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? około 20m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost ale bokiem czasami też
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? na TV nie świeci
7.Jaki masz obecnie telewizor ? stary samsung 40 cali nie pamiętam modelu
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? smart TV, niski input lag, dobry obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? satelitarny
10.Jakie urządzenia ? PlayStation 4 i może klawiatura bezprzewodowa o ile to możliwe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętne, lepszą w mojej sytuacji
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? TAK
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? ZAMIERZAM, dość często
16.Preferencje co do marki ? Obojętne
17.Preferencje co do wielkości ? 50 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? jeszcze na szczęście nie wiem ;)
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 50/50
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000zl
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie musi posiadać 3D

Przede wszystkim będę oglądał filmy online zalukaj cda wiec przegladarka internetowa powinna posiadac obsluge flash? jesli sie myle prosze mnie poprawic, duzo grania na konsoli wiec input lag dosc niski, planowalem zakup samsunga ue50h6400 ale dzisiaj Pan w RTV odciagnal mnie od tej mysli na rzecz LG 50LF652V i totalnie zglupiałem. Wiem, że cięzko żeby telewizor spelnial wszystkie te wymagania ale prosze o porady :) z gory dziekuje !!
Pozdrawiam Serdecznie

S

sebax1993

Guest
Jakies inne propozycje? Te wydaja mi sie slabe niestety, podobno h6400 jest slaby do grania, sony ma slabe dodatki slabo rozbudowany smart a phillips hmm ktos pomoze ? Dziekuje serdecznie

S

sebax1993

Guest
A ten lg o ktorym wspomnialem w 1 poscie? Nada sie? ten philips bylby fajny tylko to co w nim piekne czyli ambilight nie spelni sie u mnie, poniewaz telewizor nie bedzie wisial na scianie tylko na belkach drewnianych i nie bedzie mial gdzie rzucac tego swiatla :-(. Chyba samsung bedzie najlepszym rozwiazaniem h6400 chociaz prosilbym o ocene czy input lag 43ms jest wystarczajaco dobry i ten micro dimming podobno nie nadaje sie do grania w trybue GRA a w trybie film gdzie nie ma micro dimmingu nagle input lag wzrasta do 86ms a to juz bardzo duzo, ciezki wybor... Dziekuje za wszystkie odpowiedzi !

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry