wybór telewizora do akademika 26-32 cale - do 800zł

akunasa

New member
witam

od jakiegoś czasu zamierzam kupić telewizor 26-32 cale z hd nowy/używany Jednak nie wiem konkretnie który telewizor wybrać. Słabo się orientuje w tych tematach.

Budżet to 800zł maksymalnie 900zł - telewizor kupowany do akademika, odległość od tv 1-2 metry, chcę go powiesić na ścianie i najlepiej przez hdmi podłączyć do laptop, koniecznie z mpg 2-4 (?).

Z początku myślałem ze po prostu wylicytuje jakiś markowy telewizor sharpa, lg czy samsunga jednak są dość drogie i najczęściej są to już modele paroletnie i tutaj mnie naszła myśl czy nie lepiej jednak kupić jakiegoś levela, oriona czy hannspree

co będzie lepsze? 3-4 letni lg czy np. wyżej podane?

pozdrawiam i z góry przepraszam jeżeli w złym dziale lub post nie przejrzysty.

pozdrawiam

akunasa

New member
tutaj koncentruje się teraz moje życie wiec dlaczego nie.
pokój 2.3m x 3.4m
okno z lewej strony, z półprzezroczystymi zasłonami
uzywany będzie zarówno w dzień jak i w nocy przy zapalonym świetle.

proszę o pomoc

z tego co widzę to wyżej podany sharp chodzi za 1000zł a to już trochę za dużo jak za 26 cale.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 121090

Guest
tutaj koncentruje się teraz moje życie wiec dlaczego nie.
pokój 2.3m x 3.4m
okno z lewej strony, z półprzezroczystymi zasłonami
uzywany będzie zarówno w dzień jak i w nocy przy zapalonym świetle.

proszę o pomoc

z tego co widzę to wyżej podany sharp chodzi za 1000zł a to już trochę za dużo jak za 26 cale.
Ostatnio kupowałem TV dla babci. Podobny budżet. Za te pieniądze moim zdaniem niestety nie kupisz TV z wysoką jakością obrazu. Kupiłem jakiś topowy nowy leżak magazynowy Loewe 32''. Jeszcze kineskopowy. Ale wtedy najwyższy model. Obraz marzenie. Dźwięk lepszy niż w TV dzisiejszych za 10kzł. I to za 600zł. Do akademika polecam ten kierunek poszukiwań. W razie ostrej imprezy mniejsza strata.

bielikk

New member
Bez reklam
Posiadasz "lapka" więc po co ci TV - dokup tylko tuner MPG 4 w formie - "pena" i oglądasz wszystkie programy cyfrowe bez zakłóceń - po co zagracać tak mały pokój, i w razie przeprowadzki nie ma kłopotu z targaniem dodatkowego sprzętu.

akunasa

New member
niestety kineskopowy nie wchodzi w gre ze względu na brak miejsca i chęć podłączenia laptopa do TV . Pokój jest bardzo mały.

Dziękuje za sugestie i proszę o kolejne.

karoly

New member
Kup sobie nawet jakis z tesco czy z carrefoura czy innego marketu. Penie bedziesz głownie używał do oglądania filmów z laptopa to jakość bedzie bardzo dobra a sygnał dvbt powinien byc zadowalający

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale rozumiem że zależy Ci też na dobrej jakości. Dostałeś najtańszy z dobrych.
I nawet jak będziesz chciał później odsprzedać to swoją kasę też dostaniesz.

akunasa

New member
tak i dzięki, tylko ze za 1.5 roku kończe studia i wtedy nie chciał bym zmieniać z powrotem na coś większego. Szczególnie ze za te np. 300-400 zł więcej mogę mieć już fajne 32 cale w wzwyż led. No ale nie kupię bo to lekka przesada jak na studenta w akademiku xD

@karoly - szukam właśnie ale nie widziałem żadnej okazji w marketach, np. level 32 cale za 500zł :p

karoly

New member
Za 500 to nic nie kupisz, przynajmniej ja nic takiego nie widziałem. Własnie patrzyłem na allegro i tv do kwoty 900 o przekątnej 32 jest całkiem sporo. Nie są to w prawdzie perełki ale są to nowe tv z gwarancją i myślę że na twoje potrzeby powinno byc ok. Poszukaj sobie a pewnie coś Ci spasi.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie kupuj byle czego , bo dostaję info że ciągle te noname się rozwalają po 2 latach. Kupując ten co Ci podałem spokojnie sprzedaż ( jeśli Ci się znudzi) za kwotę nie wiele gorszę i kupisz sobie lepszy. A może Ci się nie znudzi , bo to dobry model i wstawisz sobie z czasem do mniejszego pokoju.
Zasada życiowa jest jedna " biednego nie stać na byle co"

akunasa

New member
a co powiecie o tv manta lcd3214 3d - 4 pary okularów, hd, hdmi, mpg 4 za 999zł w carrefour stoi. Czy naprawdę ma matrycę Aquosa? Bo ciągle puszczają na nim reklamówkę która miała by tak sugerować.

i czy z tego usb można puszczać filmy czy tylko ściemniają?

Ostatnia edycja:

karoly

New member
No cóż, manta do czołówki producentó sprzętu nie nalezy ale amm dvd manty juz od 5 lat i chyba jeszcze działa (teraz nie wiem bou juz filmow na dvd nie ogladam) a swojego czsu bardzo dobrze sie sprawowało i było za grosze, mialem głośniki do mokputera za 19 i były do niczego i musiałem oddac, a ostatnio kupiłem mamie w prezencie tuner dvbt manty i musze przyznac ze tez rewelacja, bardzo ładna jakosc obrazu, bezproblemowe działąnia, z pendrajwa czyta wszystko i jeszcze moge nagrywac na pendrive programy z tv. Za tyle kasy mysle ze to moze byc najlepszy wybor dla ciebie, a znajac mante ogsługa multimediów z pendrive i rozpoznawanie formató bedzie na naprawde rewelacyjnym poziomie. Czy ma matrycę szarpa to nie wiem, najprawdopodobnjej LG. tu masz artykuł o tym tv ale w wersji 42 calowej Manta LCD4214 - telewizor 3D dla mas

Do góry