wybór telewizora 65 cali do salonu w granicach 8 000 - 12 000zł

ekomar

New member
Witam,
Proszę o pomoc w wybraniu telewizora do salonu :

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 36m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? głównie na wprost, ale przy większej ilości osób również lekko z boku
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony, choć pokój nie jest zbytnio nasłoneczniony i w zasadzie nie pada przez okna ostre słoneczne światło
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung 46d6000
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? SmartTV, Wifi, łatwość łączenia się ze smartfonem, tabletem, oglądanie filmów z usg z napisami, łatwość obsługiwania stron internetowych,
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja naziemna plus nc+ plus cyfrowy polsat
10.Jakie urządzenia ? mam kino domowe- 5.1 - plus xbox one +kinect
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 1-3h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, film,
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - tak, choć nie zbyt wymagające ;)
16.Preferencje co do marki ? zawsze byłam przywiązana do Samsunga, choć teraz skłaniam się w stronę LG , nie biorę pod uwagę Panasonica ani Phillipsa
17.Preferencje co do wielkości ? 65'
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? zacinanie, b. długa przerwa przy przełączaniu kanałów, słabe kolory i mały kontrast,
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 12000 zł - choć wolałabym kupić telewizor za 8000zł - choć jeśli polecicie mi droższy z powodu dużo lepszego obrazu i jakości to jestem w stanie wydać i 12000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie przywiązuję wagi do 3D w obecnym telewizorze ma 3d aktywne i używałam może z 2 razy - i głowa mnie bolała, więc raczej jeśli ma być to pasywne

Z góry dziękuję za pomoc i opinie.

Wstępnie jestem w rozterce- bo z jednej strony lubię Samsungi: mam obecny telewizor, tablet, sprzęt w kuchni, smartfona, z drugiej strony nie za bardzo podobają mi się ekrany zakrzywione- dlatego też zaczęłam się rozglądać za innymi opcjami -
Obecnie rozważam:
-- Samsung UE65JS9000
-- Samsung UE65JS8500
-- LG 65UF800V
-- LG 65UF860V
Nie wiem czy jest sens przepłacać i wybierać modele wyższe, nie jestem , aż takim koneserem i pewnie nie będę w stanie docenić obrazu w najlepszych modelach, ale nie chcę się użerać z telewizorem - tzn. chciałabym by bezproblemowo z dysku przenośnego lub usg odpalić filmik z napisami, chciałabym podłączyć komputer i odpalić film, serial, chciałabym nie mieć problemów z obsług telewizora, jest to dla mnie bardzo ważne, jak również surfowanie po sieci i sprawdzenie podstawowych stron internetowych - by było wszystko bardzo intuicyjne...

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Absolutnie 65 cali, tylko 75 cali pasuje do takiego dużego pokoju nawet kosztem ciut gorszego kontrastu, w tym przedziale kupi Sony lub Samsung właśnie 75 cali, poszukaj na ceneo.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb :
Philips 65PUS8601 - najnowszy model z poczwórnym ambilightem, Androidem, Kodi, Mx Player, specjalnymi głośnikami. Super czerń, płynność i skalowanie.
Dla niebieskich jest specjalna cena z kalibracją.

Do porównania - Sony 65 x8505, Samsung 65JS900

ekomar

New member
Telewizor 65 cali

Dziękuję za odpowiedź, a ile kosztuje to cacko? nie mogę nigdzie znaleźć w necie - i nie jestem niebieska ;( trochę nie podobają mi się te podświetlenia, ale rozumiem, że je można też wyłączyć... a czemu nie LG?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Można je włączyć zawsze lub wyłączyć. A widziałaś na żywo jak to działa ?
Większość jest zachwycona.

Do góry