Wybór taniego TV 50" TCL 50EP640 czy Sharp 50BJ2E

Petru23

Banned
Witam,

Jest potrzeba kupna TV 50", wybór ograniczony do oferty jednego ze znanych sklepów. Budżet to powiedzmy 1500zl i w sumie głównym faforytem jest TCL, z racji wszechobecnego go polecania w tym budżecie. W oko wpadł też Sharp 50BJ2E, o którym praktycznie brak jest informacji.

Wymagań wielu nie ma, głównie jakość obrazu oraz sprawność działania. Tv będzie podłączony do UPC, za dnia lecą głównie bajki z UPC, wieczorami oferta programowa operatora. Jest chęć odoalenia netflix, yt.
Czy potrzebny android TV? Nie wiem, zawsze jakąś treść można puścić z telefonu. Wcześniej nie było z tego korzystane. Odległość od TV to 2-5m w zależności od ustawienia kanapy. Częściej do 5m. Okna z roletami od południa na prostopadłej ścianie.

Sharp przekonuje mnie do siebie dźwiękiem głównie, nie mam pojęcia jak z obrazem i trwałością. Mam jeszcze w użyciu u siebie i w rodzinie 3 szt starego Sharpa made in japan, bezawaryjne do dzis, stąd sentyment.

I czy warto dopłacić do Sharp 50BL2E?
Tcl - 1300zl
Sharp BJ2 - 1400zl
Sharp BL2 - 1700zl

Dzięki za szybką odpowiedź.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wybrałbym TCLa 50EP640 za 1299 zł
Jak będziesz niebieki to masz jeszcze pakiet gratisów o wartości 500 zł

Petru23

Banned
wraca temat TV.
Widziałem niedawno LG 49SM8600 za 1999zł w jednym z marketów ale już po promocji. Czy ktoś wie, gdzie można go kupić w podobnych pieniądzach ew coś mu podobne?
Po rozeznaniu się w temacie stwierdziłem, że jak zmieniając plazmę to na 100Hz, a mnie już szlag trafia podczas oglądania jej za dnia ale też i wieczorami i w nocy. Oleda nie chcę, bo potrzebuję matową/antyrefleksyjną matrycę. I mogę dać max 2000zł.

Jest to teraz do wykonania czy jednak czekać aż się kiedyś coś trafi sensownego? Nie oczekuję od TV smartów, smarków i innych bajerów. Liczy się głównie obraz i jego płynność.

Petru23

Banned
Ktoś coś? Widzę, że jest samsung UE55TU8502U za 1999 z 2800zl. Warto go brać? Czy jednak dojechać plazmę i czekać na obniżki cen lepszych modeli?

Ostatnia edycja:
Do góry