JuliuszCezar
New member
Te podłogowe fronty masz ustawione jako małe z odcięciem na 80hz i resztę grają suby ?
Dokładnie. Wszystkie na małe i 80hz. Suby 120hz i samo LFE.Te podłogowe fronty masz ustawione jako małe z odcięciem na 80hz i resztę grają suby ?
Oczywiście w kinie. W stereo robię inne ustawienia.
Nie. Same fronty. Jest wystarczająco basu.W stereo też suby Ci chodzą ?
Zmierzyłem dokładnie. Od ściany są oddalone 32cm. Tylko na zdjęciu tak źle wygląda. [emoji3]Jak grają te fronty tak blisko ściany i szaf ?
Zmierzyłem dokładnie. Od ściany są oddalone 32cm. Tylko na zdjęciu tak źle wygląda. [emoji3]
Czyli rozumiem że masz wzmak stereo i amplituner oraz po dwie pary kolumn frontowych do nich. Elementem wspólnym byłyby sybwoofery. Ze wzmacniacza kabelkami głośnikowymi do subwoowerów i dalej z wyjścia hi-level do kolumn. Mogłoby się udać pod warunkiem że subwoofery mają wejścia i wyjścia wysokopoziomowe. Natomiast w połączeniu z amplitunerem te same subwoofery niskopoziomowym LFE. Dobrze rozumiem ?A ja myślę podpiąć subwoofery do stereo też.
Było by to osobne podłączenie do wzmacniacza stereo na Hi-level przez kabel speakon.
Tak wygląda, to o czym pisałem w poprzednim poście.
Wczoraj to pospinałem.
Dużo przepinania nie ma.
Tylko dwa kable RCA na złączce za szafką, żebym nie musiał końcówki wyciągać.
![]()
![]()
![]()
Subwoofery przyciąłem na 80Hz do tego stereo.
Fajnie wspomagają kolumny. Nawet przy cichym słuchaniu basik jest wyraźny.
Przygarnij "kropka" [emoji3]No fajno to wyglada.
Przygarnalbym jeszcze jednego takiego monolitha. Ale szkoda kasy narazie. xD
Juz od roku nic nie zmienialem w salce, wieje nuda.
Drzwi z litego drewna, blokuję je klinem od dołu wciskanym, żeby się nie ruszały. (Nawet widać go na zdjęciu).No a jak fajnie musza grac te drzwi obok.![]()