Dystrybutorzy tez wyciągają wnioski i są na rynuku dłużej od Ciebie 
Wiem, wiem. To na tę chwilę u Ciebie ile taki zestaw by wyszedł?Dystrybutorzy tez wyciągają wnioski i są na rynuku dłużej od Ciebie![]()
Ja ogólnie na jesień planuję zakup całego zestawu Dali Zensor7 + sub Dali E-12. Do tego ampli Denon car x3400h. Takie coś mnie interesuje.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Rz830 kosztuje ponad 5tys A x3400h 2500zł. Różnica kolosalna jak dla mnie. Zestaw Zensor7 plus sub około 7tys. I tu też wątpię żebym coś znalazł lepszego i co najważniejsze dla mnie ładnego.W cenie całego setu można kupić o wiele lepsze skrzynki ale każdy kupuje pod własne preferencje i wymagania.
Ja jak już zestawiłbym Zensory z Onkyo lub Yamahą które by ożywiły te kolumny - taki np. RZ830 myślę że dałby im ostrego "kopa" - bo same w sobie tak zbyt "grzeczne" są ale to moja opinia.
Dla mnie zdecydowanie tak. Jeśli mi się nie spodoba z wyglądu to mnie nie zainteresuje. Nie ważne jak zajebiście gra. Żeby było jasne jak jest ładne i gra jak kupa też nie biorę [emoji16]czyli najpierw ma się podobać sprzęt, a potem ma grać?
Masz rację te są też bardzo ładne. Ogólnie dużo kolumn mi się podoba. Np. Magnat shadow 209, PSB speakers x2t, sonus faber principia 7, Kef q550 focal chorus 726. Głównie chodzi też o biały połysk chociaż od frontu. A i tak gdyby było mnie stać to wybierałbym między Monitor Audio Silver8, a Focal Aria 926 i Bowers&Wilkins 683. Więc któreś z tych na pewno dobrze grają. W tym wątku chodziło mi tylko o suba bo o kolumnach to mam wątek " Zestaw kina i stereo". Ale jak to bywa zawsze się coś rozwinie nie w tym kierunku. Jestem wam wszystkim bardzo wdzięczny za wszystkie podpowiedzi i uwagi. Mimo wszystko coś zawsze do tej głowy wejdzie i zostanie. Zawsze podkreślam, że nie jestem audiofilem i nie jestem bardzo wymagający co do dźwięku. Z Denona jestem cały czas zadowolony. Łatwa konfiguracja, wszelkie ustawienia, język polski itd. Mam stary avr 1713 i znam go bardzo dobrze. Ustawię go nawet po ciemku. Chciałem tylko trochę więcej mocy do nowych głośników. Itd itd. Pozdrawiam wszystkich.To rzeczywiście kup te "najładniejsze" i będziesz zadowolony jak na nie spojrzysz.
Trochę nie rozumiem takiego podejścia ale ok każdy ma inne wymagania i potrzeby - również w sferze audio.
Jak nie RZ830 to spokojnie dostaniesz jeszcze RZ820 za kasę o wiele niższą - ja bym się chwili nie zastanawiał.
Rzuć okiem fachowca na design Pylon Sapphire 25 lub 31 (kolor ty wybierasz z całej palety barw) - zagrają lepiej niż te Zensory bez 2 zdań.
...Zawsze podkreślam, że nie jestem audiofilem i nie jestem bardzo wymagający co do dźwięku.
[emoji4][emoji4][emoji4]Nikt by cie o to nie podejrzewał po tym co piszesz![]()
Nikt by cie o to nie podejrzewał po tym co piszesz![]()
Dla mnie zdecydowanie tak. Jeśli mi się nie spodoba z wyglądu to mnie nie zainteresuje. Nie ważne jak zajebiście gra. Żeby było jasne jak jest ładne i gra jak kupa też nie biorę [emoji16]
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
panikujecie..
Dla mnie tez wyglad wazniejszy. Nic kiczowatego nie wstawilbym do salonu. Zreszta jest tyle tego do wyboru ze napewno znajdzie sie i ladnie i dobrze Np. takie SF Olymica II.![]()