Wybór plazm 2 mod.(panas.pv600e i sams.Q7H) lub lcd sams.m71?+ 1 zasad.pyt(wypalanie

robo55

New member
Praktycznie jestem tydzień przed zakupem. Po przeczytaniu calego mnóstwa postów i dogłębnej analizie forum, a także wnikliwej analizy własnych potrzeb (czyli praktycznie telewizja poprzez satelitę + sporo sportu) zdecydowałem się na plazmę. Jak plazma no to panas pv600e lub samsung Q7H. Panas wiadomo może nie rewelacja ale za to solidność i sprawdzona marka plazm samsung ma za to 100 hz technologię matrycy (sport) no i wygląd....(żona). Pytanie takie czy w tych plazmach wyeliminowano problem wypalania (z tego co doczytałem to w samsungu jest opcja przesuwania obrazu zabezpieczająca....). W odwodzie mam lcd samsunga m71 też z technologią 100hz co prawda bez full hd i z zabójczą ceną, ale jak się mam męczyć z wypaleniamui itp. to dziękuję za plazmę. Dlatego musze coś wybrać między tymi 3 panelami........co radzicie no i oczywiście może jakieś własne sugestie na co postawilibyście....

alvent

New member
Ja co prawda wybrałem LCD, ale też rozważałem te dwa modele plazm...niestety dla mnie panas grał byle jak, a samsung bardzo dobrze....tyle, że u mnie dekoratorka wnętrz ;) nie chciała patrzeć na czarny kolor samsunga...ale to już szczegół....moim zdaniem samsung bije na głowę panasonica.....

Do góry