Wybor LCD 32" w miare sprecyzowane zachcianki :)

torrentusiak

New member
Witam,

chcialbym poprosic o propozycje 32" LCD do 3000zl (ewentualnie jakies pare zlotych ponadto), najlepiej z czarna obudowa. Telewizor ma sluzyc do kablowki (vectra), PS2, PS3 i czasem filmy z PC. Dobrze by bylo jakby mial ze dwa wejscia HDMI, ale z jednym tez przejdzie :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
za mało danych - to i propozycje bedą ogólne.
32 Sharp BV 8
JVc 32 A 80
32 Samsung s 71
32 LX 60 Panasonic
--------------------
jak dołozysz trochę :
32 G 80 JVC
32 LG LX 2
32 Sharp GD 8
32 Panasonic Lm 70
--------------------
wejdź na priv podasz jeszcze sporo informacji i dostaniesz więcej szczegółowych propozycji
pozdrawiam

szamon

New member
Sprawdż JVC 32"G80 . Bardzo dobrze radzi sobie z sygnałem SD,świetnie formatuje obraz,ma naturalne kolory(nie przejaskrawia tak jak Samsungi) i ma świetny dżwięk, masz wrażenie jakby tv był podłączony do wzmacniacza(funkcja MAXX BASS-podbicie basów-i Samsung znowu do bani)Kolor czarny ze srebrną ramką .Kosztuje niewiele ponad 3 tysiaki.Polecam.Jak dla mnie Booomba.A propo, miałem prezentację od Kikiego i jestem bardzo zadowolony,wiedziałem co brałem i nie wywaliłem kupy szmalu na badziewie. Pozdrawiam.

Przemcio73

New member
szamon napisał:
Sprawdż JVC 32"G80 . Bardzo dobrze radzi sobie z sygnałem SD,świetnie formatuje obraz,ma naturalne kolory(nie przejaskrawia tak jak Samsungi) i ma świetny dżwięk, masz wrażenie jakby tv był podłączony do wzmacniacza(funkcja MAXX BASS-podbicie basów-i Samsung znowu do bani)Kolor czarny ze srebrną ramką .Kosztuje niewiele ponad 3 tysiaki.Polecam.Jak dla mnie Booomba.A propo, miałem prezentację od Kikiego i jestem bardzo zadowolony,wiedziałem co brałem i nie wywaliłem kupy szmalu na badziewie. Pozdrawiam.
Co Ty za dyrdymały opowiadasz. Następnym razem zanim wyrazisz opinię o jakimś telewizorze, to sugeruję trochę pomysleć. Twierdzisz, że Samsung ma przejaskrawione kolory więc - czyt. BREDNIE! Widziałem wiele lcd tv i właśnie wybrałem samsunga r72 w tej cenie za naturalne kolory (oczywiście po pewnych modyfikacjach w menu). A tego lcdeka znajdziesz juz pewnie poniżej 3.000 zł.
pozdrawiam

szamon

New member
Przemcio73 napisał:
Co Ty za dyrdymały opowiadasz. Następnym razem zanim wyrazisz opinię o jakimś telewizorze, to sugeruję trochę pomysleć. Twierdzisz, że Samsung ma przejaskrawione kolory więc - czyt. BREDNIE! Widziałem wiele lcd tv i właśnie wybrałem samsunga r72 w tej cenie za naturalne kolory (oczywiście po pewnych modyfikacjach w menu). A tego lcdeka znajdziesz juz pewnie poniżej 3.000 zł.
pozdrawiam

Nie unoś się bo ciśnienie ci skoczy.Moja opinia jest moją subiektywną opinią a wyrobiłem ją sobie na prezentacji z modelem R82.Jak wszyscy skaczą z okien to nie znaczy że i ja mam skakać.A stwierdzenie o kolorach" i właśnie wybrałem samsunga r72 w tej cenie za naturalne kolory(oczywiście po pewnych modyfikacjach w menu)"modyfikacjach?W JVC nie ma potrzeby zabawy w menu,oczywiście jak dla mnie.Napisz lepiej o formatowaniu obrazu i dżwięku w samsungu.Pozdrawiam

Przemcio73

New member
szamon napisał:
Nie unoś się bo ciśnienie ci skoczy.Moja opinia jest moją subiektywną opinią a wyrobiłem ją sobie na prezentacji z modelem R82.Jak wszyscy skaczą z okien to nie znaczy że i ja mam skakać.A stwierdzenie o kolorach" i właśnie wybrałem samsunga r72 w tej cenie za naturalne kolory(oczywiście po pewnych modyfikacjach w menu)"modyfikacjach?W JVC nie ma potrzeby zabawy w menu,oczywiście jak dla mnie.Napisz lepiej o formatowaniu obrazu i dżwięku w samsungu.Pozdrawiam
O moje ciśnienie to się nie martw - dbam o zdrowie i nie tylko przesiaduję przed tv. No skoro uważasz, że nie potrzebujesz żadnych modyfikacji w swoim lcd to tylko pogratulować bo chyba jesteś tym jedynym. Każdy tv wymaga sporych, powtarzam sporych korekcji czy to w menu czy w m. serwisowym. Bo jak każdemu wiadomo (a chyba nie jesteś w tym wyjątkiem) domyśne ustawienia mają się nijak do tych kinowych, przynajmniej im zbliżonych. A co do dźwięku to się zgadzam - żaden lcd nie daje tego dobrego. Ja przynajmniej nie kupowałem lcd pod tym kątem. Podłączam do denona i wszystko gra jak trzeba. A twoja opinia o lcd samsung, jak sam zaznaczyłeś, jest subiektywna.
pozdr
P.S. Przeczytałem Twoje wszystkie posty i wniosek nasuwa się jeden - nic tylko jvc (oczywiście twój model) no i może jeszcze sharp (który dla mnie jest za bardzo przereklamowany)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Samsung dostał najwyższe oceny użytkowników
http://plebiscyt.hdtv.com.pl/lcd1.html
Ale czas idzie do przodu - pojawiły się również nowe Samsungi i wiele tv lcd -innych firm.
Z pewnością nie można ominąć :
Panasonica 32 LM 70
JVC 32 G 80
32 Samsunga R 82
32 Sharpa GD 8
Oczywiście dysponujemy zdjęciami porównawczymi - podaj swojego maila
pozdrawiam

Do góry