Wybór LCD 32'' - dylemat

mgurgon

New member
Zastanawiam się nad wyborem telewizora 32'' LCD. Moje typy to:
LG 32LP1R, LG 32LX2R i Samsung LE32M61B.
Głównie będę oglądał kablówkę, czasem jakiś film na DVD.
Który z tych modeli proponujecie i dlaczego ?
Będę wdzięczny za rady.

majeranek07

New member
Ten sam dylemat

Witam wszystkich. Mam podobny problem z wyborem LCD 32 (około 5000 zł) i do tego jakieś kino domowe (1500) ale nie wiem jakiego producenta byłbym wdzięczny za podpowiedź. Będzie wykorzystany przede wszystkim do oglądania TV i jakiegoś filmu w pokoju 3 na 5 m.

deoc

New member
No coz moze sie wypowiem bo dosc dlugo sie nosilem z zamiarem zakupu TV... poczatkowo miala byc plazma ale po zastanowieniach i przemysleniach ku pilem Panasonica 32LX60P - i nie zaluje - ale to Wy sami musicie sobie odpowiedziec na pytanie czego oczekujecie... bo jesli chcecie ogladac TV i DivX czy DVD to mozecie sie rozczarowac - choc divX i DVD wygladaja naprawde dobrze na tym TV a u mnie TV naziemna to tylko TVN moge ogladac - fakt mam slaba antene, ale na starym TV Polsat TVN TVP3 byly swietne... teraz ich nie ma wcale !!
Druga sprawa podlaczenie do kompa/HDTV :) Tu jest bajka :)i TV pokazuje co potrafi - a co do ceny to czekajcie na jakas obnizke - ja kupilem TV w ostatniej obnizce w Media - 22% od ceny katalogowej dfaje 4097zl i wszystko na rraty (wtedy 5%) a co do kina za 1500zl to jesli masz juz DVD (tak jak ja mialem i mam Mante DVD Emperor II) to zastanow sie nad "powazniejszym" zestawem i nic w plastikowych obudowach - typu all in one... wybierz w miare dobry amplituner (wystarczy Wam na lata) i gorsze glosniki (5.0 kiedys dokupisz suba ew. dodatkowe satelity itp), ktore i tak beda dobrze graly... Ja postawilem na Denona AVR-1706 - na allegro troche ponad 1000zl - nie wiem jak teraz.... i do tego kupilem glosniki 5.0 Koda.. gra to naprawde dobrze... zwlaszcza jak nie jestes melomanem i nie slyszysz wszystkich czestotliwosci z dokladnoscia 1Hz :) Wystarczy puscic sobie cos w DTSie i naprawde bedziesz zadowolony...
Oczywiscie zalezy jaki masz pokoj i percepcje... kazdy inaczej odbiera kolory i dzwieki, wiec pojdzcie sobie do sklepu gdzie jest kilkadziesiat TV i pusccie sobie ten sam kanal.... porownajcie i wybierzcie :)
Mozecie tez zamowic u kikiego pokaz... tez zastanawialem sie nad pokazem, ale wystarczylo mi MM :)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
Ponieważ w niedzielę byłem w Elewatorze w Gdańsku / ścianka wspinaczkowa 19 metrowa/ zajechałem do Manhatanu - gdzie na dole mieści sie sklep Avansu. Stoją sobie / jeden nad drugim / LCD LG .Tak jak pisałem w innych wątkach najgorzej i to zdecydowanie grał 32 Lp1 LG. Wystarczy zrobić dwa - trzy kroki w bok - by kolory zrobiły sie brudne , a kolor czarny poprostu nie istnieje. LX2 - łyka go na sniadanie.

Polecam w specjalnych cenach -Sharp 32 BV 9 , 32 Ga 9 , 32 JVC x 70
32 Loewe Concept
Specjalnie sprawdzałem divx na tych telewizorach - być może mam dobre kodeki - ale obraz jest na tych telewizorach - rewelacyjny.

Jeśli chodzi o kina - sprawdź zestaw
Pioneera - dsc 360
http://www.pioneer.pl/pl/product_detail.jsp?product_id=12283&taxonomy_id=42-100
JVC - THR1 lub THR 3
http://www.jvc.pl/product-list.php?id=100006
Panasonic - sc ht 990
http://www.panasonic.com.pl/oferta.php?prod=3031

pozdrawiam

Tomek Koko

New member
Bez reklam
Ja również zastanawiam sie nad kupnem LCD 32'' i mysle ze tak na gwiazdkę było by fajnie zafundowac sobie taką zabawkę. Jednak ciągle obawiam sie ze wydam kase rzędu 5000 a obraz bedzie taki jak w marketach. Bo nie wierze, ze w marketach obraz jest zły a w domu nagle zrobi mi sie brzytwa (mam UPC).I nawet modele , które sa zachwalane za super obraz typu Loewe czy Sharp w tych sklepach nie daja takiego obrazu który by mi odpowiadał.Wiem, że tam na tak słaby obraz ma wpływ to ze sygnał jest rozdzielony na wiele tv i są kilometry kabli ale mimo to jakos wydaje mi sie ze bez platformy ITI nie bedzie sensu w to wchodzić. Ostatnio cos słyszałem ze pod koniec roku maja sie pojawic tv SED i tu obraz ma byc nieporównywalnie lepszy. Tylko czekac az dojdzie to do Polski a potem okaze sie znowu ze wchodzi OLED albo cos innego to człowiek moze zgłupieć do reszty. To jednak prawda ze na zakup sprzętu nigdy nie jest dobra pora albo kazda pora jest dobra.

Ostatnia edycja:

scotimw

New member
Witam, ja takze zastanawiam się co wybrać z segmentu 32 cali, mama kwotę 5000 pln, telewizor głownie będzie mi służył do kablówki /mam upc/, ogladania dvd, chętnie podłaczyła bym do nie go swego laptopa, nie wiem jak beda wygladaly w nim filmy odtwarzane z laptopa , spogladać na niego bedę z odleglosci około 3-3,5 m , bedzie stał obok okna / w oknie zaluzje/ zastanawiałam się nad Panasonic 32lx60, nie używam konsoli. Proszę o rade
Dzięki:(

Do góry