Niestety nie mogłem odpowiedzieć na poprzedni wątek, wobec czego zapytam się ponownie o kolumny do HK AVR 255.
Przesłuchałem ostatnio następujące:
1. Klipsch RS 52 - niby fajne, ale nieco zniekształcają ze względu na swoją konstrukcję,
2. Dali Ikon 6 - nie zrobiły wrażenia
3. Focal Chorus 714 - ładne z wyglądu, dźwięk OK,
4. Cabasse MT30 tabago - bardzo zachwalane przez pana - "audiofila", mi się też podobały ale do końca nie jestem przekonany.
Dodam że muszę wybierać spośród kolumn które mają bass-relfeks z przodu, bo tyły głośników muszą stać blisko ściany (problemy architektoniczne). Dodam również że pokój ma 25 m2 i jest dodatkowo odkryty na jadalnię i kuchnię, łącznie ok. 50 m2.
Czego jeszcze powiniem posłuchać?
Z góry dziękuję za pomoc.
Przesłuchałem ostatnio następujące:
1. Klipsch RS 52 - niby fajne, ale nieco zniekształcają ze względu na swoją konstrukcję,
2. Dali Ikon 6 - nie zrobiły wrażenia
3. Focal Chorus 714 - ładne z wyglądu, dźwięk OK,
4. Cabasse MT30 tabago - bardzo zachwalane przez pana - "audiofila", mi się też podobały ale do końca nie jestem przekonany.
Dodam że muszę wybierać spośród kolumn które mają bass-relfeks z przodu, bo tyły głośników muszą stać blisko ściany (problemy architektoniczne). Dodam również że pokój ma 25 m2 i jest dodatkowo odkryty na jadalnię i kuchnię, łącznie ok. 50 m2.
Czego jeszcze powiniem posłuchać?
Z góry dziękuję za pomoc.