Wybór głośników do pokoju 21m kw - stojące między meblami

Pan_Borowik

New member
Sluchales BX? Dla mnie graja bardzo twardo. Albo zensory ale jbl studio. Moim zdaniem najlepiej brzmiace kolumny za 2500-3000zl

Nowe BX zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie (tak brzmienie jak i jakość wykonania), ale koniec końców wybrałem Zensor 7. Powinny dojechać jutro albo pojutrze, bo w sklepie mieli tylko brązowe, a ja chcę czarne.

Co do "twardości" BX - może nie były wygrzane? Pamiętam, że podobne wrażenie miałem przy BX5, ale z upływem godzin zniknęło.
JBL Studio 270 stojące blisko ściany w moim pokoju dudniły jak głupie - wydaje mi się że jednak potrzebują więcej oddechu.
Melodiki BL40 słuchałem kupując pierwsze kolumny, jeszcze jak się zwały Roth Oli40 i w kwestii ilości przekazywanych detali (moim zdaniem), przegrały z BX5.

Zensory za to sprawdziły się elegancko, nawet tylko ok. 30cm od ściany. No i zdają się "pasować" do Marantzów (zestaw pm/na 6005).
Coś więcej napiszę jak przyjadą te moje i trochę pograją :)

Ostatnia edycja:

lobos

New member
Bez reklam
Nowe BX zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie (tak brzmienie jak i jakość wykonania), ale koniec końców wybrałem Zensor 7. Powinny dojechać jutro albo pojutrze, bo w sklepie mieli tylko brązowe, a ja chcę czarne. (...)
Zensory za to sprawdziły się elegancko, nawet tylko ok. 30cm od ściany. No i zdają się "pasować" do Marantzów (zestaw pm/na 6005).
Coś więcej napiszę jak przyjadą te moje i trochę pograją :)
Będziesz bardzo zadowolony z zakupu :eek:k:
Dali+Marantz tworzą świetne połączenie ;-)
Basu będziesz miał pod dostatkiem, wizualnie ozdobią pomieszczenie i nie ma obawy o dostawienie do ściany, bo Dali nawet zaleca by stały blisko ;-)

Do góry