Wybór 85" w okolicach 9.000 zł

Cwienty

New member
Witam,
właśnie zakończyła się zwrotem pieniędzy moja przygoda z Media Expert w której próbowałem kupić TCL 85C845 za niecałe 9.000 zł.
Kwestię tego jak ta sieć traktuje klientów którzy najzwyklej w świecie próbują kupić TV a dostają felerny egzemplarz pominę milczeniem.

W międzyczasie zacząłem się zastanawiać czy ten model to faktycznie najlepszy wybór ponieważ sporo naczytałem się o smużeniu w trakcie transmisji sportowych i fakcie że przy telewizorach TCL wszystko dobrze wygląda na papierze, a w rzeczywistości nie jest już tak różowo.

W tym przedziale cenowym znalazłem m.in. Samsunga 85QN85C.

Telewizor będzie powieszony w mocno nasłonecznionym salonie - głównie do oglądania filmów/seriali ze streamingu, sportu, a czasem też do grania na konsoli.

Jakie jeszcze modele powinienem wziąć pod uwagę? Za wszelką pomoc będę niezmiernie wdzięczny!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie chodzi raczej o kolor różowy , a dobór odpowiedniego i sprawdzonego modelu.
Samsung to klasa niżej od 85C855.
Plus mniejsze możliwości i słabsze wyposażenie.
Oczywiście wybór należy do Ciebie.
Ale sprawdzony model i skalibrowany - to obecnie najlepsza oferta choćby z uwagi na podświetlenie, ilość stref (2300), skalowanie, kontrast, czerń, czy dźwięk, Googlr TV, wszystkie HDRy, DTS.
Sprawdzałeś też ten model osobiście ?

Cwienty

New member
Niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego Samsunga osobiście.
Jeśli chodzi o pierwotny zakup to dotyczył on modelu 85C845 (a więc model z roku poprzedniego) i do niego porównywałem inne produkty. Głównie chodzi o budżet który pierwotnie zakładał 9.000 zł.
Widzę, że w chwili obecnej 85C845 pojawia się i znika - więc zostały ostatnie sztuki i być może z tego względu są z nimi takie problemy jak z tym który do mnie przyjechał i miał trefną matrycę.
Faktycznie chyba najsensowniej prezentuje się TCL 85C855 z tym, że na chwilę obecną to koszt 11.000 - 12.000 zł. No i jeśli miałbym się ponownie decydować na TCL to musiałbym go sprawdzić osobiście albo znaleźć pewne źródło które sprawdza (no i właśnie kalibruje) te telewizory przed wysyłką.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cena dla członków forum za 85C855- jest zupełnie inna.
I masz dla członków forum z pakietem gratisów dodatkowo o wartości 500 zł - w tym kalibrację.

Do góry