Wybor - 8 kandydatow

werbena1970

New member
witam serdecznie
przygotowuje sie do zakupu monitora...bede korzystala z cyfrowego polsatu (wszystkie dostepne programy oprocz Playboy TV):).
Syn wybral 8 telewizorow, ktore go zaciekawily.
prosze o zweryfikowanie tych telewizorow i pomoc w wyborze.
Moge wydac okolo 3000 pln, wiec jesli macie Panstwo swoje typy - prosze bardzo.
I jeszcze 2 pytania:
1.Co daje technologia 100Hz?
2.Czy telewizor musi miec wewnetrzny tuner cyfrowy z mpeg4, czy wystarczy z mpeg2 lub analogowy? Prosze o wyjasnienie, bo po wprowadzeniu tv cyfrowej nie chce kolejny raz zmieniac telewizora.

Oto kandydaci
philips 42pfl7403d
samsung le46a551
samsung le40a656
panasonic tx32lx85
lg scarlet 42LG5000
sony 40d3500
sharp lc46x20e
toshiba 37xv500
P.S.
Syn najbardziej sklania sie w strone Sony 40D3500 i Philipsa 42pfl7403d

szpigiel9

New member
W naszej ojczyżnie najprawdopodobnie będzie mpeg4. Ja z wymienionych tv wybrał bym samsunga a656 on ma najlepsze wyposażenie za swoją cenę i ma 100hz. Te 100hz najkrócej mówiąc poprawia płynność na szybkich scenach i grach. Idealnie widać to na napisach na końcu filmu jak włączysz 100Hz staja się wyraźniejsze kontury liter i przestaja drgac tylko płynnie się przesuwaja.

piteron

Active member
Bez reklam
-bedziesz ogladał Cyfrowy Polsat,więc nie przejmuj się dekoderem DVB,nie musisz go mieć,a nawet jak kiedyś zapragniesz zobaczyć co w "powietrzu lata" to dokupisz sobie modół CI i po kłopocie
-100Hz daje płynność,ale jeśli mam być szczery to własnie w wykoniu Samsunga z ta płynnością jest srednia,owszem płynniej się robi ,ale przy okazji tracimy ostrość,pisze tu o sygnale SD,bo w HD jest wszystko ok,i nawet 100Hz jest nie potrzebne;)
-nie napisałes czy TV będzie wykorzystywany jako monitor do gier,bo jesli nie to moim zdaniem te FullHD tak srednio się sprawdzi,żaden nadawca nie nadaje,i nie będzie nadawał w tej rozdzielczości,jesli dokupisz BR to zgoda,ale tylko w tym wypadku,do ogladania kanałów SD i sporadycznie HD zdecydowanie lepiej poradzi sobie TV HD Ready

- z TV podanych przez Ciebie ja bym wybrał philipsa 42pfl7403d,powód jest lakoniczny,gra najlepiej w SD,ma 100Hz,ma 14 bitowa matrycę i w dodatku szybką,a Pixel Plus 3HD to jest to czego jak człowiek nie zobaczy to nie będzie wiedział jak TV LCD potrafi zagrać z marniutkim sygnałem,dodatkowo takie pierdołuy jak USB,czy 4 hdmi z deep color na pokładzie robią swoje,z tym że zastanawia mnie jedno,gdzie kupisz ten model w cenie jaką podałes w 1 poście

za wyżej wymieniona kwotę porozgladał bym się za :
http://www.jvc.pl/product.php?id=LT-42P80BU&catid=100010

Ostatnia edycja:
Do góry