Wybór 2 tv o różnych wymaganiach.

tvman123

New member
Witam.
Stoję przed zamiarem kupna 2 tv.Pierwszy ma być prostą konstrukcją w cenie do 1000zł.Bez smart tv,bez zbędnych bajerów.Najlepiej jak największy ekran przy czym chciałbym żeby miał przynajmniej hd ready.

Drugi tv to typowy salonowy tv

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? powyżej 30m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? od 1 do 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? również pod kątem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? mam rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Jakiś stary 32" philips-kineskop
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? SMART tv,usb,odtwarzanie DTS,MHL, 4K?,time shift
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? póki co naziemna
10.Jakie urządzenia ? może konsola ,telefon,może kupie sobie blue ray?
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? W zależności co lepsze
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale,sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Możliwe,prędzej youtube
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, sporadycznie
16.Preferencje co do marki ? nie
17.Preferencje co do wielkości ? max 50"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? -Długi okres pomiędzy wciśnięciem przycisku a reakcją tv
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3tys. ew. mogę jeszcze dorzucić
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Może mieć ale nie musi,aktywne chyba lepsze

I teraz dodatkowe pytanie czy warto kupować tv 4k?Wiadomo że w takim przypadku zostaje albo internet albo blueray,przy czym nie widziałem nigdy jak blueray skaluje do 4k czy to znośnie wygląda.I jakby wyglądał sygnał z naziemnej na 4K?Druga sprawa kodek DTS,czy jakiś tv już z nim sobie radzi?To tyle,proszę o jakieś rady i ew. polemikę dlaczego to jest lepsze od tego.

tvman123

New member
O co chodzi z tym niebieski?W teście wszystko jest ok więc pytam gdzie jest haczyk w tym tv?Czytając komentarze w necie natrafiłem na opinie że smart tv wolno działa i że tv nie ładuje napisów do mp4.

ten philips przekracza grubo 1000zł a ma to być tv dla dziadka więc bez bajerów.

aha i jeszcze jedno czy ta funkcja remote działa również przy wyłączonym tv?

@edit
co myślicie o
Panasonic TX-47AS750E

Ostatnia edycja:
Do góry