Wybieram telewizor 2 przedziały cenowe

Adaxik

New member
Witam!
Jestem przed trudną decyzją zakupu telewizora LCD lub LED. Będe siedział okolo 5 metrów od telewizora, telewizor będzie mi słuzyl do ogladania kanalow HD, w SD ale również będe grał na nim poprzez HDMI. Generalnie maksymalna kwota jaką mogę wydać to około 3500 złotych, prosiłbym o pomoc w podjęciu decyzji oto propozycje :

Sony:
KDL-40EX700

Philips:
42PFL 5405H
40PFL 5605H
40PFL-7605H

Samsung:
LE40C650
UE40B7000
UE40C6500

Wiem, że podane modele mają bardzo rozbieżne ceny i możliwości ale co w przedziałach cenowych do około 2500 i do ok. 3500 będzie waszym zdaniem najbardziej godne polecenia

Z gory dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

arturos1970

New member
Bez reklam
witam,jak na taka odleglosc to min 46cali.a z tych ktore wymieniles to samsung le46c650,spokojnie kupisz za 3500zl.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do grania ważny jest input lag. Najmniejszy ma Sharp
40 LX705 . DO Sd też będzie ok.
I sprawdź jeszcze koniecznie 40SL 733 Toshibe i
Sony 40 EX 500

schwarz

New member
Poniżej 3500 zł to można dostać ten tv na Świętego nigdy. Vobis miał je w cenie 3649 zł to szły jak ciepłe bułki. W tej chwili już są niedostępne;)

Ares78

New member
Witam!
Jestem przed trudną decyzją zakupu telewizora LCD lub LED. Będe siedział okolo 5 metrów od telewizora, telewizor będzie mi słuzyl do ogladania kanalow HD, w SD ale również będe grał na nim poprzez HDMI. Generalnie maksymalna kwota jaką mogę wydać to około 3500 złotych, prosiłbym o pomoc w podjęciu decyzji oto propozycje :

Sony:
KDL-40EX700

Jeśli nie zależy Ci specjalnie na tym, żeby telewizor był stosunkowo niewielkiej grubości to w tym przedziale cenowym pod kątem obrazu zobacz ex500 i to w wersji 46 calowej bo warunki do tej przekątnej masz super, do konsoli i tak trzeba się przysunąć...

Adaxik

New member
a co byście polecili w tej cenie z Sharpa? (ja zostaje przy 40 calach) bo wiele osób mi mówi, że do grania będzie najlepszy.

Adaxik

New member
Po wielu godzinach spędzonych w sklepach pozostalo mi wybrac pomiedzy Samsungiem UE40C6000, UE40B7000 i LE46C650. I tu mam kilka pytań które telewizory są tak na prawdę nowsze c6000 czy b7000 ?? i ktore są lepsze? I jeszcze jedno pytanie na czym polega DLNA, gdyz pewien sprzedawca powiedzial mi ze pozwala przegladac pewne zdefiniowane serwisy internetowe m.in youtuba, natomiast internet@tv to wedlug niego otwarty internet.Ale nie wiem czy to prawda.

Tocki

Member
DLNA – przesyłanie do telewizora filmów, muzyki i zdjęć ze znajdujących się w dowolnym punkcie mieszkania kompatybilnych urządzeń, takich jak laptop, telefon komórkowy czy odtwarzacz muzyczny
(opis z Sony.pl)

Adaxik

New member
Pomozcie mi ostatecznie wybrać, bo trwa to już zbyt długo który z tych 3 telewizorów wybrać

Samsung UE40C6000, LE46C650 czy moze Philips PFL5605H.

Troche przemeblowałem pokój i będe siedział okolo 3,5 metra od ekranu.

Zalezy mi zeby telewizor dobrze sprawdzał się zarówno w sygnale SD jak i HD, ale również w grach komputerowych w wysokich rozdzielczościach

danch

New member
Pomozcie mi ostatecznie wybrać, bo trwa to już zbyt długo który z tych 3 telewizorów wybrać

Samsung UE40C6000, LE46C650 czy moze Philips PFL5605H.

Troche przemeblowałem pokój i będe siedział okolo 3,5 metra od ekranu.

Zalezy mi zeby telewizor dobrze sprawdzał się zarówno w sygnale SD jak i HD, ale również w grach komputerowych w wysokich rozdzielczościach

Na www.flatpanelshd.com - Your guide to flat panel monitors and TVs jest test C6000 i 5605, poczytaj, porownaj i wybierz.

Do góry