Racja racja
Szkoły są dwie albo chwalenei albo ganienie
Ale nie ma co kryć że tworzą sie pewne społeczności userów Jedni chwalą sonego inni philipsa w zależności o dtego co kupili

. Najważniejsze jest być inteligentnym czytelinikiem forum.
Ja niestety nie miałem okazji przyglądać sie dokładnie TV LCD w nocy Raczej doświadczenia z oględzin rożnych LCD czerpie ze sklepów. Gdyby w sklepach zgasili światło to by ta czerń mnie tak nie zaskoczyła w domu.
Wieć tak, kąty w pione chyba gorsze niż w poziomie U mnie ten problem jest o tyle dokuczliwy że mam tv w MAŁYM pokoju 12m2 i w zasadzie widać dobrze tylko z kanapy wstaniesz i już są problemy więc takie ogladanie z doskoku na stojąco jest troche denerwujące. U mnie na kanapie tylko wszystko gra 42 cale odległość 3m
Kolory fakt można sobie wszystko kalibrować zmniejszać zieleń czerwień itd
Zieleń już przytłumiłem ale teraz odnosze dziwne wrażenie że czerwień, pomarańcz mocno odcina sie od reszty gdy inne kolory nie sa mocno nasycone a na suwakach manualnych czerwien w bieli mam na podobnym poziomie jak reszta.
Czerń irytuje mnie w nocy... W dzień można powiedzieć że problemu nie ma przy kontrastowych połączeniach jest ok. Ale w nocy słabo tak jak chyba na każdym LCD... Chciało by sie zmiejszyć jasność tak jak to w koneskopie i uzyskać prawdziwa czerń heh.
Ameryki nie odkryłem...
Ogolnie TV ten oceniam bardzo dobrze świetnie sobie radzi w z sygnałem SD nie wygładza nie upraszcza. Ulepszacze ruchu zdaja egzamin żadnego smurzenia, poklatkowania itp.
Sygnał z Kompa bardzo dobry Bałem się czy aby nie bedzie problemów z 1080 puszczonym zywklym tanim HDMI 7.5m. Tv można traktować jak zwykły monitor imput lag w normie można grać pykałem juz w samochodówke po sieci.
Obraz z dvd HDMI dobry (u mnie skalowanie do 1080i) oczywiście wszystko zależy od filmu nowe filmy typu piraci z karaibów czy krwawy diament bardzo fajnie.
Kolega sie czepia ambilight nie wiem czemu... jest przycisk mozna na stałe wyłączyć "choinke" i po krzyku Nie widze problemu. Nie wybierałem tego tv ze wzgledu na ambi chochiazby z tego powodu ze tv bedzei u mnie we wnęce.
Jeśli ktoś dośwaidczył czerni LCD w nocy i mu to nie przeszkadza to z czystym sumieniem mogę polecić ten TV.
Dla najbardziej wymagajacych rozterką może być myśl że na przestrzeni 2 lat pojawi się silna konkurencja ktora może powoli wypieać LCD
Gdybym był bogaty miałbym to w nosie wtedy to wymieniłbym tv na nową technologie. Wg mnie tv kupiony za 6tys powinien posłużyć przynajmniej z 6lat i tu jest ból

Pozdrawiam.