Wolność w czterech ścianach, Słuchawki AKG K915.

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Kto raz zasmakował w słuchawkach bezprzewodowych, nigdy już nie pozwoli, aby splątane kabelki uprzykrzały mu życie. Nie tylko na ulicy, w pracy czy na rowerze, ale i w domu, przed własnym telewizorem.

1oji.jpg

Optymalnym, i powiedzmy to wprost – wyśmienicie wyglądającym rozwiązaniem dla tych, którzy z wyboru lub konieczności sięgają w domu po słuchawki, jest bezprzewodowy model AKG K915. Ten rasowy zestaw zasłużonej austriackiej marki, należącej dziś do Harmana, pracuje w paśmie częstotliwości 2,4GHz. Składa się z nadajnika, który jest równocześnie stacją bazową, służącą do ładowania akumulatora słuchawek, oraz odbiornika, czyli samych słuchawek, zaprojektowanych jako wokółuszne słuchawki półotwarte.

f8hu.jpg

Z myślą o takiej roli słuchawki zostały wyposażone w obejmujące całą małżowinę ucha, swobodnie przepuszczające powietrze muszle wyściełane miękką tkaniną. Wewnątrz nich tkwi to co najważniejsze dla audiofila – nowoczesne przetworniki o średnicy 40 mm i impedancji 32 ohm. Bez względu na nastawioną głośność wytwarzają one realistyczny dźwięk – świeży, klarowny i przestrzenny. Doskonale sobie przy tym radzą w całym zakresie częstotliwości (18Hz – 16kHz) – również w tych najniższych, szczególnie wrażliwych na zakłócenia.

zqmi.jpg

Słuchawki ważą niecałe 200 gram, co prawie pozwala zapomnieć, że się je ma na głowie. Wielką zaletą jest wbudowany w jedną z muszli, ergonomiczny kontroler głośności, pozwalający zapomnieć o pilocie sprzętu, do którego podłączona jest stacja bazowa, a także regulator zasilania i parowania. Naładowana bateria wystarcza na 8 godzin pracy, wystarczy ją więc doładować w ciągu nocy.

lheh.jpg

Chcąc korzystać z systemu, wystarczy podłączyć stację bazową do źródła dźwięku – telewizora, sprzętu audio, telefonu lub przenośnego odtwarzacza. Służy do tego odpowiednio wejście stereo RCA lub minijack o średnicy 3,5 mm. Czułość wejścia można dodatkowo ustawić w zależności od źródła dźwięku. A potem już tylko słuchawki na uszy – i w promieniu do 30 m od nadajnika można nawet tańczyć!

60uf.jpg

AKG K915, cena 419 zł

Ostatnia edycja:

femimatata

New member
Mam pytanie: czy jeśli kupię 2 pary tych słuchawek to będe miał możliwość słuchania na obydwu tego samego z jednego źródła? Chcę słuchać razem z żoną przy oglądaniu filmów kiedy dzieciaki śpią.

SDman

Banned
Witam,
da się słuchać ile chcesz par na raz, nawet Senki powinny działać.
Miałem AKG 940N -bez problemu.

pozdr.

oper11

New member
A po co rozdzielacz przed bazą? Przecież dwie pary słuchawek można zestroić z jedną bazą skoro pracują na tym samym kanale.

collider

New member
Bez reklam
Wszystko pieknie nawet sam bym cos takiego nabyl. Jednak wystarczy pogooglowac by troszke ostudzic swoj entuzjazm. Opinie maja raczej przecietne. Jakosc dzwieku podobno tez nie powala. Musze osobiscie ich gdzies posłuchac.

vectra1

Member
Bez reklam
Googlowałem i opinie są różne.
Niestety potrzebuję słuchawek bezprzewodowych a budżet nie pozwala na przebieranie w modelach.
W tym przedziale są jeszcze:
-PHILIPS SHC8535
-SONY MDR-RF855RK
Ciężko o jakiekolwiek porównanie.

Do góry